Redactie - 08 augustus 2022

Microsoft verlengt levensduur van cloudservers en bespaart miljarden

Microsoft verlengt levensduur van cloudservers en bespaart miljarden image

Microsoft verlengt de levensduur van hardware waarop zijn Azure cloud draait met twee jaar. De beslissing levert de Amerikaanse techgigant een besparing van miljarden dollars op.

Chief Financial Officer (CFO) Amy Hood maakte onlangs aan investeerders bekend de levensduur van server- en netwerkapparatuur te verlengen van vier naar zes jaar. "De investeringen in onze software die de efficiënties verhogen in de wijze waarop we onze server- en netwerkapparatuur draaien evenals ontwikkelingen in technologie leiden ertoe dat de levensduur verder strekt dat de historische bruikbare levensduur", tekent The Register op uit de mond van Hood.

Besparen van 3,7 miljard dollar

Hood verwacht dat Microsoft door de stap een forse financiële besparing realiseert. In het fiscale jaar 2023 verwacht Hood een besparing van 3,7 miljard dollar. In het eerste kwartaal loopt de besparing op tot 1,1 miljard dollar.

Microsoft is niet de eerste partij die een dergelijk besluit neemt. Eerder verlengde ook AWS en Google al de levensduur van hun cloudinfrastructuur. AWS wil servers voor een periode van vijf jaar blijven gebruiken en netwerkapparatuur zes jaar, waarmee het bedrijf de levensduur van beide soorten hardware met een jaar verlengt. Google verlengde eerder de levenscyclus van servers van drie jaar vier jaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!