Exclusive Networks ziet omzet in tweede kwartaal bijna 43 procent stijgen

Jesper Trolle, Chief Executive Officer van Executive Networks.

Exclusive Networks ziet omzet in tweede kwartaal bijna 43 procent stijgen

08-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Exclusive Networks ziet omzet in tweede kwartaal bijna 43 procent stijgen

IT-distributeur Exclusive Networks heeft zijn bruto-omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met 42,5 procent weten te verbeteren tot 1,027 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen kwam de omzet 39,3 procent hoger uit. De netto-kwartaalomzet (IFRS-cijfers) kwam 39,1 procent hoger uit op 761,7 miljoen euro.

Alle regio's droegen bij aan de groei. EMEA blijft veruit de grootste regio, met een bruto-omzet van 797,8 miljoen euro (+43%). De America's waren met +46 procent naar 106,7 miljoen euro de snelstgroeiende regio. APAC droeg 122,7 mijoen euro bij aan de bruto-omzet, 36,3 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2021.

"Deze recordprestatie weerspiegelt onze unieke positionering in het cybersecurity-ecosysteem en de sterke structurele groeimotoren in de markt", aldus Jesper Trolle, Chief Executive Officer van Executive Networks. "Externe factoren zoals een versterking van de Amerikaanse dollar en beter dan verwachte leveringspercentages van onze kernleveranciers droegen ook bij aan de groei."

Groei breed aangewakkerd

De groei werd dit kwartaal volgens Trolle aangewakkerd door alle belangrijke cybersecurity-kernsegmenten, evenals nieuwe segmenten zoals Cloud Security en DevSecOps. "Beide onderdelen leverden een sterke groei op en valideren onze strategie om kansen in deze segmenten te versnellen door de overname van Nuaware. Deze segmenten kenden een driecijferige groei en hebben een uitstekend groeipotentieel."

Uitgaven aan cyberbeveiliging blijven een steeds grotere prioriteit voor bedrijven en openbare instellingen van elke omvang, vervolgt Trolle. "We zien dit als reactie op een groter bewustzijn van cyberdreigingen, verfijning van oppervlakteaanvallen en geopolitieke spanningen. We zijn ervan overtuigd dat onze prominente positie in het cybersecurity-ecosysteem en onze robuuste indicatoren voor de toekomst, met een groei van boekingen boven de groei van de bruto-omzet, veel goeds voor de toekomst belooft."

De groei van de bruto-omzet in het tweede kwartaal van 2022 was grotendeels toe te schrijven (77%) aan groei van bestaande leveranciers. Verder heeft de IT-distributeur geprofiteerd van de uitbreiding met leveranciers naar nieuwe wereldwijde regio's en nieuwe leveranciersrelaties (11%), evenals de acquisities van Ignition Technology en Networks Unlimited (12%).

Halfjaarcijfers

Over het eerste halfjaar van 2022 kwam de burto-omzet van de onderneming uit op 1,947 miljard euro (+33,8%). De halfjaar-omzet in IFRS-cijfers bedroeg 1,474 miljard euro, 33,3 procent meer dan in de eerste helft van 2021. Op basis van de huidige resultaten hanteert Exclusive Networks een onveranderde outlook voor heel 2022.

 

Terug naar nieuws overzicht