Redactie - 09 augustus 2022

Drie gewonden bij incident in Amerikaans datacenter van Google

Drie gewonden bij incident in Amerikaans datacenter van Google image

Drie elektriciens zijn zwaargewond geraakt na een ‘elektrisch incident’ in een datacenter van Google in Council Bluffs in de Amerikaanse staat Iowa. De elektriciens werkten aan een verdeelstation in de directe omgeving van het datacenter, toen een vlamboog ontstond. De drie elektriciens hebben brandwonden opgelopen en zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Dit melden de politie van Council Bluffs en Google aan SFGate. Een van de elektriciens is per helikopter afgevoerd naar het Nebraska Medical Center, terwijl de twee overige elektriciens per ambulance zijn vervoerd. Het drietal zou bij bewustzijn zijn geweest toen zij werden afgevoerd.

Een woordvoerder van Google bevestigt het incident aan SFGate. Devon Smiley, woordvoerder van Google, meldt: “We zijn op de hoogte van een elektrisch incident dat vandaag heeft plaatsgevonden in het datacenter van Google in Council Bluffs, Iowa, waarbij drie mensen ter plaatse gewond zijn geraakt die nu worden behandeld. De gezondheid en veiligheid van alle werknemers is onze absolute topprioriteit en we werken nauw samen met partners en lokale autoriteiten om de situatie grondig te onderzoeken en waar nodig hulp te bieden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!