Wouter Hoeffnagel - 10 augustus 2022

IaaS-provider NovoServe opent datacenter in Verenigde Staten

IaaS-provider NovoServe opent datacenter in Verenigde Staten image

NovoServe opent medio augustus het eerste gedeelte van hun datacenter in New Jersey. De Amerikaanse uitbreiding van de bare-metal hostingspecialist stelt gebruikers in staat om de Amerikaanse en Canadese oostkust te bedienen met een latency van minder dan 20ms.

NovoServe, opgericht in 2014, is een in Nederland gevestigde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider die de markten van Gaming, streaming, iGaming en AdTech bedient, evenals talloze infrastructure resellers. Het businessmodel van NovoServe is gebaseerd op co-creatie met klanten, waarbij de ontwikkeling van de infrastructuur nauw is afgestemd op de marktvraag.

Uitbreiden naar de VS

NovoServe wil al langer uitbreiden naar de VS. Na jaren van snelle groei in Europa, zet het bedrijf - gerund vanuit een herenhuis in Enschede - de eerste stap in de richting van het bouwen van een globale infrastructuur. Bill Schrader, CEO van NovoServe’s Amerikaanse operatie: “Noord-Amerika is de grootste markt ter wereld. Die markt bedienen vanuit zijn eigen ‘achtertuin’ heeft gigantische voordelen. Het verlaagt de latency en je verwerkt de heavy data daar waar de vraag is. Hierdoor kunnen onze klanten met iedereen concurreren, in elke branche die je maar kunt bedenken.”  

Na het eerste gedeelte van het datacenter, dat naar verwachting binnen enkele maanden uitverkocht is, vergroot NovoServe de capaciteit in New Jersey en opent het nieuwe datacenters in het noorden van Californië, Texas en enkele noordelijke staten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!