Colosseum Dental Nederland betaalt losgeld na cyberaanval

09-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Colosseum Dental Nederland betaalt losgeld na cyberaanval

Colosseum Dental Nederland betaalt de aanvallers die verantwoordelijk zijn voor de recente cyberaanval op het bedrijf. Het bedrijf, waarbij in Nederland zo'n 120 tandartspraktijken zijn aangesloten, is getroffen door ransomware.

Door de aanval van vorige week moesten de aangesloten tandartspraktijken hun deuren gesloten houden. "De zorg voor onze patiënten heeft onze allerhoogste prioriteit en was aanleiding voor Colosseum Dental om contact te leggen met de cyberaanvallers en afspraken te maken over teruggave en veiligheid van onze data. Alleen op deze manier konden wij op deze korte termijn het risico voor alle betrokkenen minimaliseren en de praktijkvoering relatief snel weer herstellen", schrijft het bedrijf op zijn website.

Colosseum Dental Nederland werkt momenteel aan het veilig herstellen van haar systemen. Het bedrijf verwacht in de loop van deze week haar werkzaamheden te kunnen hervatten. De partij doet aangifte bij de politie van de cyberaanval en 'de betaling van losgeld ten behoeve van onze patiëntenzorg'. Ook is het incident gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook zijn externe specialisten ingeschakeld voor onderzoek naar het incident en het herstellen van getroffen systemen.

Terug naar nieuws overzicht
Security