OPPO brengt nieuwe besturingssysteem uit

09-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

OPPO brengt nieuwe besturingssysteem uit

OPPO brengt op donderdag 18 augustus zijn nieuwste mobiele besturingssysteem ColorOS 13 uit. De introductie zal plaatsvinden tijdens een online lanceringsevenement via YouTube en Twitter. ColorOS 13 zal een van de eerste OEM-besturingssystemen zijn die op basis van Android 13 worden gelanceerd, zo stelt OPPO.

OPPO stelt nauw samen te werken met Android om de best mogelijke ColorOS-ervaring te bieden. Tijdens Google I/O in mei kondigde OPPO al aan dat de OPPO Find N en OPPO Find X5 Pro wereldwijd tot de eerste smartphones zullen behoren die de Android 13-bèta-update ontvangen. ColorOS 13 integreert met de onderliggende veiligheids- en privacyfuncties van Android 13 en biedt aanpassingsfuncties die vergelijkbaar zijn met Google's Material You, aldus de smartphone-producent.

ColorOS 13 bevat een reeks nieuwe functies die zijn afgestemd op het leveren van de beste ervaring op grote beeldschermen, het bieden van naadloze interconnectiviteit tussen meerdere devices en het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie. Ook wordt er een nieuw ontwerp op het OS geïntroduceerd om een beknopte, comfortabele en soepele Android-ervaring te bieden.

Rechtszaak Nokia

Het is overigens de vraag hoe lang OPPO nog smartphones kan blijven verkopen in Nederland. Recent heeft Nokia een Duitse rechtszaak gewonnen tegen OPPO en dochter OnePlus, allebei onderdeel van BBK Electronic. Nokia wil dat OPPO en OnePlus licentiekosten gaan betalen voor 14 Nokia-patenten die zij zouden gebruiken in hun smartphones en bijbehorende software. OPPO en OnePlus vinden deze kosten – 2,50 euro per toestel – te hoog.

Als gevolg van de rechtszaak dienen OPPO en OnePlus onmiddellijk de verkoop van en marketing voor hun smartphones in Duitsland te staken. Nokia overweegt nu om vergelijkbare rechtszaken aan te spannen in Nederland, Finland, Spanje en Zweden.

Terug naar nieuws overzicht