Elon Musk wil Twitter-werknemers ondervragen

12-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Elon Musk wil Twitter-werknemers ondervragen

Elon Musk wil de werknemers van Twitter die verantwoordelijk zijn voor het tellen van het aantal bot- en spamaccounts ondervragen. Het juridisch team van Musk eist dat Twitter de namen van deze werknemers overhandigd.

Dit meldt Reuters op basis van een bron die bekend is met de zaak. Musk is met Twitter is een juridische strijd verwikkeld over de overname van het social media-platform. Musk kwam eerder een overname voor 44 miljard dollar overeen met Twitter. De miljardair trok zich echter terug uit de deal toen Twitter geen data wilde overhandigen over het aantal bot- en spamaccounts op het platform. Twitter stapte hierop naar de rechter om doorgang van de overname af te dwingen. Musk klaagde daarop Twitter aan voor fraude.

Advocaten van Musk zouden dinsdag de rechter die de zaak behandeld hebben gevraagd Twitter op te dragen de namen te overhandigen van werknemers die verantwoordelijk voor het tellen van het aantal bot- en spamaccounts. Zowel Twitter als een advocaat van Musk willen tegenover Reuters niet reageren op de berichtgeving.

Terug naar nieuws overzicht