Samsung: meer duurzaam materiaal in smartphones

Samsung: meer duurzaam materiaal in smartphones

15-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Samsung: meer duurzaam materiaal in smartphones

Samsung gebruikt steeds meer gerecycled materiaal voor smartphones uit zijn Galaxy-reeks. Dat bracht het Zuid-Koreaanse concern onlangs naar buiten tijdens zijn online evenement Unpacked 2022. In de nieuwe vouwbare Z Flip4 en Z Fold4 toestellen en de Galaxy Buds 2 Pro oordopjes is bijvoorbeeld plastic verwerkt uit visnetten.

Volgens Samsung zou jaarlijks zo'n 640.000 ton aan visnetten achterblijven in zeeën en oceanen. Door dit materiaal te verzamelen en te hergebruiken, wil Samsung bijdragen aan het verminderen van de plasticvervuiling. De onderneming stelt dat inmiddels in 90 procent van zijn producten duurzame en/of gerecyclede materialen zitten.

Behalve om visnetplastic zou het onder meer gaan om biogebaseerde hars en materialen afkomstig uit gerecyclede elektronica. Om de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van deze materialen te waarborgen, stelt Samsung ook meer geld te stoppen in R&D. Ook verpakkingsmateriaal voor Samsung-producten moet duurzamer worden.

Duurzame, kleinere verpakkingen

Het concern streeft ernaar om in 2025 helemaal geen eenmalig bruikbaar plastic in zijn verpakkingen te verwerken. Momenteel wordt onder meer in de verpakking van topmodellen zoals de S22- en de Galaxy Z-serie alleen nog gerecycled papier gebruikt. Dit zou op jaarbasis zo'n 51.000 bomen besparen. En door het verpakkingsmateriaal zo klein mogelijk te houden, zou CO2-uitstoot tijdens het transport verminderd worden. Dit jaar gaat het om 10.000 ton CO2.

Tot slot stelt Samsung dat het oudere smartphones probeert te recyclen door ze geschikt te maken voor gebruik als slimme apparaten voor thuisgebruik of als medische diagnose-devices.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware