RDW selecteert vier leveranciers externe ICT'ers

15-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

RDW selecteert vier leveranciers externe ICT'ers

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) heeft na een aanbesteding met vier ondernemingen overeenkomsten gesloten voor het inhuren van externe ICT'ers: Seven Stars, Get There, Itaq en Cimsolutions. De geraamde totaalwaarde van de overeenkomsten bedraagt circa 100 miljoen euro met een looptijd van vier jaar en de optie op tweemaal verlenging met één jaar. De huidige raamovereenkomsten lopen per 1 september af, vanaf dat moment gaan de nieuwe overeenkomsten van start.

De ICT'ers die door Seven Stars, Get There, Itaq en Cimsolutions worden ingehuurd, moeten op tijdelijke basis de divisie RDW-ICT ondersteunen. Dit RDW-onderdeel telt 240 man en is gevestigd in Groningen. De ICT-divisie van de RDW werkt met Serviceteams, die bestaan uit een kern van vaste medewerkers en een flexibele schil van externe ICT'ers. De RDW stelt dat het de voorkeur geeft aan de inzet van ICT'ers uit de regio Noord-Nederland.

Maximumbedrag

Computable, dat over de aanbesteding bericht, stelt dat het bedrag uit de raamovereenkomsten een maximum betreft, dat in de praktijk lager kan uitvallen. Verder kan de RDW na twee jaar bepalen of het verder wil gaan met de vier leveranciers van ICT-krachten.

Voor Seven Stars is het de derde raamovereenkomst op rij. Het bedrijf werkt met onderaannemers zoals HTX automatisering, BEND CRM, Squerist, IT Captains, Routz, RealizIT en IT Alliance. Get There was de afgelopen vier jaar ook al betrokken bij het leveren van externe ICT'ers. Voor Cimsolutions en Itaq is dit de eerste raamovereenkomst met de RDW.

Overeenkomst met Deloitte

De RDW heeft ook een overeenkomst gesloten met Deloitte. De Risk Advisory-afdeling van de consultancy-aanbieder gaat security-specialisten leveren: interim (project)medewerkers, (project)managers en adviseurs. De overeenkomst heeft een waarde van 2,2 miljoen euro en een looptijd van twee jaar, ook hier met tweemaal een verlengingsoptie van één jaar.

Terug naar nieuws overzicht