Honderden ByteDance-medewerkers waren actief voor Chinese staatsmedia

15-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Honderden ByteDance-medewerkers waren actief voor Chinese staatsmedia

Zo'n 300 medewerkers van TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance werkten eerder voor Chinese staatsmedia. In sommige gevallen zijn de medewerkers nog steeds actief voor Chinese staatsmedia.

Dit meldt Forbes op basis van een eigen analyse. Van de profielen die Forbes bekeek zijn er naar verluid 23 aangemaakt door huidige managers van ByteDance. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor content partnerships, public affairs, corporate social reponsibility en samenwerkingen met media. 15 medewerkers melden op hun profiel dat zij ook werken voor Chinese staatsmedia. Het gaat daarbij onder meer om Xinhua News Agency, China Radio International en China Central / China Global Television.

'Significante connecties'

Uit de analyse komen ook 'significante connecties' naar voren tussen TikTok-moederbedrijf ByteDance en de propaganda-tak van de Chinese overheid. Chinese staatsmedia zijn al langer zeer actief op platforms als Facebook, Instagram en Twitter. Op TikTok was dit tot nu toe echter relatief beperkt. In tegenstelling tot veel andere platforms toont TikTok bij accounts die onder controle staan van Chinese staatsmedia geen melding.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht