Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2022

Twitter moet documenten van ex-topman aan Musk geven

Twitter moet documenten van ex-topman aan Musk geven image

Twitter moet documenten van voormalig topman Kayvon Beykpour van de rechter aan Elon Musk overhandigen. Musk wil de informatie van Beykpour gebruiken om het percentage nepaccounts op Twitter te berekenen.

De miljardair is met Twitter in een juridische strijd verwikkeld over de overname van het platform. Musk bracht eerder een bod van 44 miljard dollar uit op Twitter, waarmee het platform akkoord ging. Hij trok zich op het laatste moment echter terug uit de deal en beschuldigt Twitter ervan geen duidelijkheid te geven over het aantal spam- en botaccounts op het platform. Twitter daagde Musk hierop voor de rechter om doorgang van de overname af te dwingen. Musk klaagde op zijn beurt Twitter aan voor fraude.

Vertrok na overname

Beykpour vertrok bij Twitter nadat bekend werd dat het bedrijf akkoord was met het overnamebod van Musk. De miljardair stelt nu dat documenten van Beykpour nodig zijn voor het bepalen van het aantal spam- en botaccounts op Twitter.

Naast documenten van Beykpour wil Musk ook documenten van andere personen in handen krijgen. Ook gegevens van 21 andere personen zijn opgevraagd door de miljardair. Dit wijst de rechter echter af.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!