Bloomberg: Microsoft en Amazon delen mee in winst oliesector

18-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bloomberg: Microsoft en Amazon delen mee in winst oliesector

Microsoft en Amazon profiteren van de grote winsten die olieproducenten momenteel realiseren. Zij leveren software die de oliebedrijven gebruiken in hun zoektocht naar meer olie.

Dit meldt Bloomberg. Het persbureau wijst onder meer op Microsoft, dat ExxonMobile ondersteunt bij het analyseren van data met betrekking tot olievelden. Denk echter ook aan Amazon, die simulaties verzorgt waarmee oliebedrijven berekenen hoeveel olie zij nog uit bestaande olievelden kunnen halen.

De activiteiten van de bedrijven zijn opvallend, aangezien beide bedrijven ernaar streven klimaatneutraal te zijn. Microsoft wil in 2030 meer CO2 uit de atmosfeer halen dan het uitstoot, terwijl Amazon naar klimaatneutraliteit in 2040 streeft. De techbedrijven melden in een reactie dat zij de oliebedrijven juist helpen bij het verhogen van hun efficiëntie, waardoor zij duurzamer opereren en onnodige uitstoot voorkomen. Ook zeggen de techbedrijven via de samenwerkingen de overgang van traditionele brandstoffen naar schone alternatieven te stimuleren.

Terug naar nieuws overzicht