Wouter Hoeffnagel - 21 augustus 2022

Ziekenhuis VS betaalde te veel loon na ransomware-aanval

Ziekenhuis VS betaalde te veel loon na ransomware-aanval image

Een Amerikaans ziekenhuis betaalde personeel na een ransomware-aanval te veel loon uit. Het bedrijf wil dit geld nu terug, maar dit leidt tot weerstand.

Het gaat om het St. Charles ziekenhuis, meldt The Oregonian. Het ziekenhuis werkt samen met HR-dienstverlener Kronos. Dit bedrijf werd in december getroffen door een ransomwareaanval, waardoor het ziekenhuis geen toegang had tot sommige HR-oplossingen. Het ging daarbij ook om software waarin de gewerkte uren van personeel worden bijgehouden en die worden gebruikt voor de salarisverwerking. Om personeel toch te kunnen betalen, besloot het ziekenhuis personeel op basis van doorgegeven uren uit te betalen. Nu blijkt echter dat sommige medewerker te veel kregen uitbetaald, terwijl anderen juist te weinig ontvingen.

Het St. Charles ziekenhuis wil daarom dat personeel teveel betaald salaris terugbetaald. Het zou daarbij voornamelijk gaan om verplegers van het ziekenhuis. Een vakbond van verplegers is echter kritisch en roept personeel op hieraan nog geen gehoor te geven. De vakbond wil eerst weten hoe het teveel betaalde bedrag is berekend.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!