Capgemini rapporteert zeer sterke resultaten

22-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Capgemini rapporteert zeer sterke resultaten

Capgemini rapporteert zeer sterke resultaten over het eerste halfjaar van 2022 en verhoogt groeivooruitzichten. De totale omzet steeg met 22,7 procent naar 10,7 miljard euro in H1 2022. De nettowinst steeg met vijftig procent tot 667 miljoen euro.

Aiman Ezzat, Chief Executive Officer van de Capgemini Group, merkte op:

“De Groep heeft in de eerste helft een zeer goede prestatie neergezet. Dit is het vijfde opeenvolgende kwartaal van groei met dubbele cijfers en sterke boekingen die ons sterke momentum en marktaandeelwinst aantonen. Onze operationele marge blijft verbeteren terwijl we onze investeringen in talent en innovatie bleven verhogen.

Deze resultaten illustreren de relevantie van onze strategie in een markt die wordt aangedreven door een structurele vraag naar digitale transformatie die de komende jaren een prioriteit zal blijven voor onze klanten.

Onlangs hebben we onze klanten ondersteund bij grote strategische en waardecreërende projecten, waarbij we gebruik maakten van onze expertise in de cloud, data en intelligente industrie. We hebben ook ons portfolio van duurzaamheidsaanbiedingen verrijkt.

De transitie naar 'net zero' heeft prioriteit. We verhogen daarom onze doelstellingen voor emissiereductie en zijn er trots op een van de eerste bedrijven ter wereld te zijn die haar doelstellingen heeft laten valideren tegen de nieuwe SBTi-standaard.

Voortbouwend op deze uitstekende prestatie verhogen we onze groeidoelstelling voor het jaar aanzienlijk en bevestigen we onze doelstellingen voor de operationele marge en de organische vrije kasstroom.”

Terug naar nieuws overzicht