The Sage Group neemt Lockstep over

22-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

The Sage Group neemt Lockstep over

The Sage Group, speler in boekhoud-, financiële, HR- en salaristechnologie voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB's), kondigt aan dat het heeft ingestemd met de overname van Lockstep, een leverancier van van cloud-native technologie die boekhoudworkflows tussen bedrijven automatiseert. De overname van Lockstep versnelt de groeistrategie van Sage door de waardepropositie voor het MKB te verbreden en door het digitale netwerk van Sage uit te breiden, aldus Sage.

Met het hoofdkantoor in Seattle, Washington (VS) en met meer dan 130 collega's, ontwikkelt Lockstep producten en diensten die boekhoudprocessen stroomlijnen, waardoor klanten tijd kunnen besparen, menselijke fouten kunnen elimineren en de cashflow kunnen verbeteren. De oplossingen omvatten toepassingen om debiteuren- en crediteuren-workflows te automatiseren, waardoor de mogelijkheden van Sage op het kantoor van de CFO worden verdiept, terwijl het API-platform het ecosysteem uitbreidt door derden in staat te stellen verbonden diensten te ontwikkelen. Tegenwoordig maakt het Lockstep-platform netwerkverbindingen mogelijk met meer dan 40 verschillende boekhoudoplossingen, en meer dan 26.000 bedrijven maken al deel uit van het ecosysteem.

De overname past in de ambitie van Sage om het vertrouwde netwerk voor het MKB te zijn. Het versnelt de uitbreiding van het digitale netwerk van Sage door verbindingen tussen bedrijven en hun klanten en leveranciers mogelijk te maken en te verbeteren. Als onderdeel van de transactie zal het zeer ervaren managementteam van Lockstep zich bij Sage voegen om de ontwikkeling van het digitale netwerk van Sage te helpen stimuleren.

De overname heeft geen invloed op de eerder gecommuniceerde financiële vooruitzichten van Sage en zal naar verwachting eind september worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Software