Cisco presenteert goede jaarcijfers

Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco

22-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco presenteert goede jaarcijfers

Cisco heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar betere cijfers afgeleverd dan verwacht, onder andere door minder lange wachttijden voor hardware processors. In de drie maanden tot eind juli 2022 bleef de omzet vlak op 13,1 miljard dollar. De winst daalde met 6 procent tot 2,8 miljard dollar. Analisten hadden een veel sterkere daling verwacht. Cisco meldt verder een gelijkblijvende jaar-op-jaaromzet en een fiscale jaaromzet van 51,6 miljard dollar, een stijging van 3% jaar-op-jaar. De winst steeg met 12 procent naar 11,8 miljard dollar.

"We hadden een sterk einde van ons fiscale jaar dankzij onze prestaties in het vierde kwartaal. Onze teams presteerden goed te midden van een ongelooflijk dynamische omgeving, wat resulteerde in de hoogste non-GAAP-winst per aandeel voor het hele jaar in de geschiedenis van het bedrijf," zei Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "De productorders en de achterstand voor het hele jaar liggen beide op recordhoogten en weerspiegelen de sterke vraag die we blijven zien voor onze innovatie en de algehele waarde die we onze klanten bieden terwijl ze hun digitale transformatie versnellen."

"De totale omzet overtrof onze verwachtingen in het vierde kwartaal, als gevolg van onze sterke uitvoering en de talrijke initiatieven die we hebben genomen om de impact van de wereldwijde bevoorradingssituatie te verminderen", aldus Scott Herren, CFO van Cisco. "Onze operationele discipline wordt weerspiegeld in onze gezonde operationele marge en sterke kasstroomgeneratie, waardoor we in het vierde kwartaal bijna 4 miljard dollar aan onze aandeelhouders kunnen teruggeven. En we blijven goede vooruitgang boeken in onze bedrijfsmodeltransformatie met een RPO van meer dan 31 miljard dollar, die, in combinatie met onze recordachterstand, bieden ons aanzienlijke zichtbaarheid en vertrouwen in onze toekomstige inkomsten."

Cisco gaat verder naar verluidt de kosten de komende 12 maanden met ongeveer 1 miljard dollar verhogen in een poging om het loon van werknemers te verhogen en te voorkomen dat ze de netwerkgigant verlaten, aldus The Information. Zo wil Cisco voorkomen dat talent vertrekt naar andere tech giganten zoals Microsoft en AWS.

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter