Rackspace Technology boekt meer omzet bij oplopend verlies

23-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rackspace Technology boekt meer omzet bij oplopend verlies

Rackspace Technology, specialist in in end-to-end multicloud-technologieoplossingen, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2022. De omzet bedroeg 772 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2022, een stijging van 4% vergeleken met een omzet van 744 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2021. Het nettoverlies bedroeg 41 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2022, vergeleken met een nettoverlies van 37 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2021.

De omzet voor het tweede kwartaal van 2022 werd positief beïnvloed door de acquisitie van nieuwe klanten en groeiende klantuitgaven in onze Multicloud Services en Apps & Cross Platform-segmenten. Op basis van constante wisselkoersen steeg de omzet in het tweede kwartaal van 2022 met 5% in vergelijking met het tweede kwartaal van 2021.

Kevin Jones, chief executive officer, verklaarde: “De financiële resultaten van het tweede kwartaal toonden solide groei en winstgevendheid voor ons bedrijf, evenals een robuuste cashflow. We blijven profiteren van seculiere rugwind in de cloudmarkt, die geen tekenen van afname vertoont.”

Jones voegde toe: “Vorig kwartaal hebben we een voorproefje gegeven van veranderingen die we in ons bedrijf doorvoeren, waaronder het afstemmen en herpositioneren van het bedrijf om beter te profiteren van de enorme marktkansen die we vandaag zien. Omdat we klanten, partners en andere belanghebbenden hebben ontmoet om een voorbeeld van deze wijzigingen te bekijken, hebben we zeer positieve feedback ontvangen. We naderen het punt waarop we later dit najaar aanvullende details kunnen verstrekken over ons vooruitstrevende spelplan, inclusief eventuele aanvullende beslissingen met betrekking tot de structuur van het bedrijf.”

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud