Wouter Hoeffnagel - 24 augustus 2022

Youvia neemt websiteportfolio van Varias over

Youvia neemt websiteportfolio van Varias over image

Youvia, voorheen DTG en bekend van De Telefoongids en Gouden Gids, neemt het websiteportfolio van Varias over. In deze activa transactie vallen de ruim 950 website klanten van Varias.

Varias voert een strategische verandering door en gaat zich niet meer richten op de levering van marketingdiensten aan het MKB. Youvia biedt digitale marketingdiensten zoals websites, SEO en SEA aan kleine en middelgrote bedrijven en is onderdeel van FCR Media Group. Met deze verkoop waarborgt Varias dat de websiteklanten hun diensten online kunnen blijven aanbieden. Voor Youvia past deze overname in hun buy-and-build-strategie op het gebied van online dienstverlening.

Ontwikkeling van websiteportfolio voortzetten

Frank Zijlema, directeur bij Varias licht de verkoop toe: “Wij zien dit als een geschikt moment om de succesvolle ontwikkeling van ons websiteportfolio met een nieuwe eigenaar voort te zetten. Youvia is een uitstekende partner voor dit portfolio met competenties en ambities om de groei te versnellen. Tegelijkertijd zal Varias zich meer gaan richten op softwareproductdevelopment en consultancydiensten in plaats van digitale marketingdiensten aan MKB-klanten”.

Raymond van Eck, CEO van Youvia: "Ik ben erg enthousiast! De fit van het klantenportfolio van Varias met Youvia is groot. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen voor deze klanten en onze groeiambities op de Nederlandse markt te versnellen. Het markeert ook de volgende mijlpaal in de buy-and-build strategie die we dit jaar op het gebied van digitale diensten voor MKB bedrijven in Nederland samen met FCR Media Group hebben gelanceerd".

Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!