Witold Kepinski - 24 augustus 2022

Aspira bundelt krachten met ProData Consult

Aspira bundelt krachten met ProData Consult image

Aspira, het internationale advies- en technologiebedrijf in Ierse handen, heeft aangekondigd dat het zijn krachten bundelt met ProData Consult, een Europees bedrijfs- en IT-adviesbureau. Dit strategische partnerschap zal de ambitie van beide bedrijven faciliteren om hun diensten uit te breiden en internationaal te groeien en nieuwe markten te bereiken in Denemarken, Portugal, Zweden, Noorwegen, Polen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Ierland en het VK.

ProData Consult, gevestigd in Kopenhagen, behaalde in 2021 een omzet van € 452 miljoen. Het bedrijf heeft 450 medewerkers en 4.500 consultants die in hun klantenbestand werken. Aspira is opgericht in 2007 en heeft momenteel een team van 225 mensen.

Sprekend over de aankondiging zei Aspira CEO Peter Ryan: “Vandaag markeert een opwindende nieuwe kans voor zowel Aspira als ProData Consult. Aspira's jarenlange expertise in professionele diensten en oplossingen zal een aanvulling vormen op en nieuwe kansen openen voor ProData Consult. ProData Consult brengt Aspira een indrukwekkend klantenportfolio in onze doelmarkten, evenals hun eigen IT-platform, dat een ruggengraat biedt voor schaalbaarheid en groei. Als gecombineerde entiteit zijn we nu in een positie om een hoger serviceniveau te leveren aan bestaande en nieuwe klanten in heel Ierland en Europa.”

ProData Consult CEO Anders Gratte zegt: “Deze samenwerking biedt aanzienlijke en schaalbare kansen voor zowel Aspira als ProData Consult. Aspira heeft een sterke reputatie voor haar professionele diensten en oplossingen op de Europese markt, vooral in Ierland en Nederland. Naast gedeelde lessen, stelt het ons in staat om een geïntegreerde suite van IT-consultancydiensten aan te bieden aan een breder klantenbestand.”

Ryan voegde toe: “Na het bereiken van de mijlpaal van 15 jaar in het bedrijfsleven dit jaar, zijn we verheugd om ons wereldwijde personeelsbestand verder uit te breiden en nieuwe klanten te bereiken, na onze recente opening van een kantoor in Portugal en uitbreiding in Nederland. Ons leiderschapsteam blijft op zijn plaats en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met ProData Consult om onze gedeelde visie voor de toekomst te realiseren.”

Deze laatste aankondiging komt na de werkgelegenheidsstijging van Aspira in 2021, waarbij 40 nieuwe banen op hoog niveau werden gecreëerd bij de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf in Penrose Dock, Cork.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!