VMware Carbon Black-update leidt tot bootloops en BSODs

25-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

VMware Carbon Black-update leidt tot bootloops en BSODs

Een update voor VMware Carbon Black leidt in sommige gevallen tot problemen op apparaten die met de software worden gemonitord. De update kan leiden tot zogeheten Blue Screens of Death (BSOD's) en bootloops op Windows-machines. In beide gevallen zijn systemen niet meer bruikbaar.

VMware bevestigt het probleem. Carbon Black is software waarmee bedrijven endpoints kunnen monitoren en beheren. Zij installeren hierbij een sensor op iedere endpoint, zoals laptops, desktops en servers. Deze sensors monitoren onder meer processen, actieve netwerkverbindingen en aanpassingen aan bestanden. Informatie hierover verzamelt en bezwaart Carbon Black op Endpoint Detection & Response (EDR)-servers.

VMware meldt in zijn Knowledge Base dat de oorzaak van het probleem ligt in een update van threat research rulesets, die is uitgerold naar de cloudregio's US East, Asia Pacific en de EU. Het bedrijf stelt dat de update bij interne testen geen problemen gaven. De problemen doen zich voor op apparaten die gebruik maken van sensorversies 3.6.x.x tot 3.7.x.x, meldt het bedrijf. Het probleem is inmiddels opgelost; VMware heeft de problematische aanpassing inmiddels teruggedraaid.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud