Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2022

Mogelijk datalek bij streamingplatform Plex

Mogelijk datalek bij streamingplatform Plex image

Streamingplatform Plex is getroffen door een cyberaanval. Mogelijk zijn gegevens van gebruikers uitgelekt. Het platform vraagt gebruikers hun wachtwoord te wijzigen.

Plex waarschuwt voor het mogelijke datalek in een e-mail die is verstuurd naar gebruikers. Onder meer de redactie van Dutch IT-channel ontving de e-mail. Het bedrijf vermoedt dat de impact van het incident beperkt is.

'Verdachte activiteiten in een van onze databases'

"Gisteren ontdekten we verdachte activiteit in een van onze databases. We zijn onmiddellijk een onderzoek begonnen en het lijkt erop dat een derde partij toegang had tot een beperkte subset van gegevens, waaronder e-mails, gebruikersnamen en versleutelde wachtwoorden. Hoewel alle accountwachtwoorden waartoe toegang had kunnen worden verkregen, zijn gehasht en beveiligd in overeenstemming met best practices, eisen we uit grote voorzichtigheid dat alle Plex-accounts hun wachtwoord opnieuw moeten instellen. U kunt erop vertrouwen dat creditcard- en andere betalingsgegevens helemaal niet op onze servers worden opgeslagen en niet kwetsbaar waren bij dit incident", schrijft Plex in de e-mail.

Het platform meldt maatregelen te hebben genomen om herhaling van het incident te voorkomen. Ook voert het bedrijf aanvullende reviews uit om de veiligheid van zijn systemen te toetsen. "Hoewel accountwachtwoorden zijn beveiligd in overeenstemming met best practices, vereisen we van alle Plex-gebruikers dat zij hun wachtwoord resetten", schrijft Plex.

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!