Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2022

Block aangeklaagd vanwege datalek

Block aangeklaagd vanwege datalek image

Betaalplatform Block, voorheen bekend als Square, is aangeklaagd wegens het onvoldoende beveiligen van persoonlijke informatie van klanten. De zaak draait om interne rapporten met persoonlijke informatie die een voormalig werknemer van Block downloadde na zijn vertrek bij het bedrijf.

De rechtszaak is aangespannen in de Amerikaanse staat Californië door twee gebruikers van Cash App, dat onder beheer staat van Block-dochterorganisatie Cash App Investing. De gebruikers stellen dat Block er niet in is geslaagd een 'redelijke beveiliging' te implementeren. Hierdoor zou een werknemer in staat zijn geweest tot het downloaden van interne rapporten. Dit terwijl de werknemer al bij Block was vertrokken.

De datadiefstal vond op 10 december 2021 plaats en is door 4 april 2022 door Block openbaar gemaakt. Het bedrijf meldde hierbij 8,2 miljoen huidige en voormalige klanten te informeren over de datadiefstal. Het gaat daarbij specifiek om Amerikaanse klanten van het platform.

Te laat geïnformeerd en te weinig informatie

De boze gebruikers stellen ook dat Block getroffen gebruikers niet op tijd heeft geïnformeerd over het datalek. Ook zou het bedrijf te weinig informatie hebben geleverd en geen krediet- of identiteitsbeschermingsdiensten hebben aangeboden. Beide gebruikers stellen in de nasleep van het datalek ongeautoriseerde transacties via hun Cash App-accounts te hebben opgemerkt. Zij willen een schadevergoeding van Block.

De gedownloade rapporten omvatten onder meer de volledige naar en accountnummers van klanten. In sommige gevallen zouden ook de waarde van portfolio's van klanten, de inhoud van portfolio en handelactiviteiten van klanten zijn uitgelekt.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!