Zoom omzet stijgt maar winst daalt

26-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zoom omzet stijgt maar winst daalt

Zoom heeft zijn financiële resultaten voor het tweede fiscale kwartaal, eindigend op 31 juli, bekend gemaakt. De omzet bedraagt 1,1 miljard dollar, een stijging van acht procent op jaarbasis. De nettowinst daalt van 316.9 naar 45,7 miljoen dollar.

"In het tweede kwartaal bleven we grip krijgen als het favoriete platform voor ondernemingen die flexibele, productieve oplossingen voor samenwerking en klantbetrokkenheid willen leveren", aldus Zoom-oprichter en CEO, Eric S. Yuan. “Bedrijven worden aangetrokken door het Zoom-platform vanwege onze innovatie en moderne architectuur. Ons onlangs gelanceerde Zoom Contact Center en Zoom IQ for Sales-producten behaalden een aantal geweldige vroege overwinningen, terwijl Zoom Phone mijlpaalresultaten behaalde, een recordaantal verkochte licenties in het kwartaal bereikte en bijna 4 miljoen seats bereikte, een stijging van meer dan 100% jaar op jaar.”

“In het tweede kwartaal hebben we ons vijfde kwartaal op rij geleverd met een omzet van meer dan een miljard dollar. Hoewel we een aanhoudend momentum zagen bij onze Enterprise-klanten en ons niet-GAAP-bedrijfsresultaat beduidend hoger uitkwam dan onze vooruitzichten, werd onze omzet beïnvloed door de versterking van de Amerikaanse dollar, de prestaties van de onlineactiviteiten en in mindere mate de omzet gewogen naar de backend van het kwartaal”, zegt Zoom CFO, Kelly Steckelberg. “Daarom verwachten we nu een omzet van FY23 te realiseren tussen de $ 4,385 miljard en $ 4,395 miljard. We blijven gefocust op operationele discipline en blijven een niet-GAAP operationele marge van ongeveer 33% verwachten.”

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht