Dell Technologies boekt record omzet in tweede kwartaal

Jeff Clarke, vice-voorzitter en co-chief operating officer Dell Technologies

27-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies boekt record omzet in tweede kwartaal

Dell Technologies maakt de financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2023. De omzet was een record in het tweede kwartaal van 26,4 miljard dollar, een stijging van 9%, gedreven door groei bij de Client Solutions Group (CSG) en Infrastructure Solutions Group (ISG).

Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,3 miljard dollar, een stijging van 25%, wat neerkomt op 4,8% van de omzet, en het niet-GAAP-bedrijfsresultaat bedroeg 2 miljard dollar, een stijging van 4%, wat neerkomt op 7,4% van de omzet. De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 506 miljoen dollar en de niet-GAAP nettowinst was 1,3 miljard dollar. De verwaterde winst per aandeel was $ 0,68 en de niet-GAAP verwaterde winst per aandeel was $ 1,68.

Client Solutions Group boekte in het tweede kwartaal een recordomzet van 15,5 miljard dollar, een stijging van 9% op jaarbasis. De commerciële omzet bedroeg 12,1 miljard dollar, een stijging van 15% op jaarbasis, en de consumentenomzet bedroeg 3,3 miljard dollar, een daling van 9% op jaarbasis. Focus op de commerciële markt blijft de drijvende kracht achter gedifferentieerde aandelenresultaten, met marktaandeelwinsten in 34 van de laatste 38 kwartalen. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1 miljard dollar, of ongeveer 6,3% van de omzet van Client Solutions Group.

Infrastructure Solutions Group boekte in het tweede kwartaal een recordomzet van 9,5 miljard dollar, een stijging van 12% en het zesde opeenvolgende kwartaal van groei op jaarbasis. De storage omzet bedroeg 4,3 miljard dollar, een stijging van 6%, met groei in het portfolio en een sterke vraag naar high-end storage en ons middenklasseproduct PowerStore, dat nu elk kwartaal is gegroeid sinds de lancering. De inkomsten uit servers en netwerken bedroegen 5,2 miljard dollar, een stijging van 16% op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1 miljard dollar of ongeveer 11% van de omzet van de Infrastructure Solutions Group.

"We bleven goed presteren in een steeds uitdagendere omgeving met een recordomzet in het tweede kwartaal van $ 26,4 miljard, een stijging van 9%", aldus Jeff Clarke (foto), vice-voorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. "We hebben ook onze langetermijnstrategie ontwikkeld - de kern laten groeien en tegelijkertijd innoveren voor onze klanten en hun kansen in het datatijdperk mogelijk maken."

"We hebben een sterke CSG- en ISG-groei en winstgevendheid gerealiseerd - met een omzetstijging van respectievelijk 12% en 9% - hoewel we naarmate het kwartaal vorderde voorzichtiger gedrag van klanten waarnamen", zegt Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. "Klanten gaan door om prioriteit te geven aan geavanceerde technologische oplossingen om de komende jaren te concurreren en te slagen, en we hebben vertrouwen in onze kansen op de lange termijn.”

"Een ander kwartaal van recordomzet, samen met ons bedrijfsresultaat van 1,3 miljard dollar en niet-GAAP bedrijfsresultaat van 2 miljard dollar, bevestigt onze kracht en concurrentiepositie in de sector", zegt Tom Sweet, chief financial officer, Dell Technologies. "We blijven gefocust op wat we kunnen controleren, flexibel en opportunistisch blijven en in de loop van de tijd inkomsten en winst per aandeel leveren met een sterke vrije kasstroom voor onze aandeelhouders.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware