Witold Kepinski - 27 augustus 2022

Salesforce boekt sterke omzet stijging

Salesforce boekt sterke omzet stijging image

Salesforce, aanbieder van CRM toepassingen en services, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het fiscale tweede kwartaal van 2023, eindigend op 31 juli 2022. De omzet bedraagt 7,72 miljard dollar, een stijging van 22% op jaarbasis. De nettowinst daalde van 535 naar 68 miljoen dollar.

De inkomstenprognose voor het derde kwartaal FY23 is 7,82 miljard tot 7,83 miljard dollar, een stijging van ongeveer 14%. De inkomstenprognose voor het hele boekjaar FY23 ligt tussen de 30,9 miljard tot 31 miljard dollar, een stijging van ongeveer 17%.

"We hadden opnieuw een sterk kwartaal, met een omzet van 7,7 miljard dollar die jaar-op-jaar met 22% groeide en met 26% in constante valuta, wat opnieuw de duurzaamheid van ons bedrijfsmodel aantoont", zegt Marc Benioff (foto), Salesforce Chair en Co-CEO. "En we zijn verheugd om ons allereerste aandeleninkoopprogramma ooit te starten om ongelooflijke waarde te blijven leveren aan onze aandeelhouders op weg naar een omzet van 50 miljard dollar in FY26."

"Onze resultaten tonen de kracht en diversiteit van ons productportfolio in regio's, industrieën en segmenten", zegt Bret Taylor, Co-CEO, Salesforce. "In deze meer gemeten koopomgeving is onze Customer 360-portfolio nog strategischer en relevanter omdat onze klanten zich richten op productiviteit, efficiëntie en time-to-value."

"We blijven gedisciplineerde, winstgevende groei op grote schaal leveren en hebben een strategie voor kapitaalallocatie waardoor we op de lange termijn een nog beter gepositioneerd bedrijf zijn", aldus Amy Weaver, President en CFO van Salesforce.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!