KPN introduceert SD-WAN Premium

30-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KPN introduceert SD-WAN Premium

KPN breidt zijn Secure Networking-diensten uit met SD-WAN Premium. Hiermee wordt het voor grote bedrijven makkelijker om netwerken te beheren en te voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid.

Voor grotere bedrijven is netwerkbeheer cruciaal voor continuïteit en veiligheid. Ze hebben vaak verschillende gescheiden netwerken, voor bijvoorbeeld productie- en kantoorautomatisering of per bedrijfsunit. Veranderingen doorvoeren in dit soort netwerken kennen vaak lange doorlooptijden. Met SD-WAN Premium van KPN kunnen deze gescheiden netwerken met één overkoepelende dienst beheerd worden en worden doorlooptijden aanzienlijk versneld. De dienst is gericht op grootzakelijke bedrijven en overheden.

"SD-WAN Premium is in staat om de kwaliteit van het netwerkverkeer (Quality of Service) op een unieke manier te optimaliseren. Het stelt bedrijven onder meer in staat om over meerdere verbindingen tegelijk data te verzenden", aldus Jilles Limburg, EVP Grootzakelijke Markt van KPN. "Daarnaast is er routering via de centrale firewall van KPN of integratie met andere applicaties mogelijk. Deze combinatie van diensten is uniek in Nederland."

Betrouwbaar en veilig

SD-WAN Premium geeft bedrijven controle hebben over gebruikersgroepen, applicaties en locaties. Ook kunnen zij instellingen tot in details bepalen. Zo kunnen zij hun netwerk extra beveiligen. Ook is de inzet van een de centrale firewall van KPN of integratie met SASE KPN mogelijk. SD-WAN Premium voldoet aan alle Europese privacyrichtlijnen.

KPN ontwikkelde de dienst samen met VMware, gespecialiseerd in clouddienstverlening. KPN en VMware werken al jaren vanuit een strategisch partnerschap samen om de digitale transformatie van klanten te ondersteunen en hun transitie naar de (multi)cloud te versnellen. Vooralsnog bestond deze samenwerking vooral uit het bieden van private clouddienstverlening en KPN’s veilige Cloud NL. Met SD-WAN Premium wordt hier connectiviteit aan toegevoegd.

Terug naar nieuws overzicht
Security