Redactie - 30 augustus 2022

SoFine Foods versterkt bedrijfscontinuïteit dankzij Altaro-Wasabi-oplossing van A&V ICT

SoFine Foods versterkt bedrijfscontinuïteit dankzij Altaro-Wasabi-oplossing van A&V ICT image

Afbeelding1.jpg

 

“We bieden de combinatie van Altaro Backup en Wasabi hot cloud storage aan veel van onze klanten. Het is een uitstekende oplossing die eenvoudig te implementeren en zeer kosteneffectief is. Daarnaast is Wasabi ook erg snel qua performance. Wij hebben alleen maar positieve ervaringen!”

                                                                    – Swen Habets – Eigenaar A&V ICT

Overview
SoFine Foods in Landgraaf, Nederland, bereidt en verkoopt plantaardige voeding die niet alleen gezond, duurzaam en milieuvriendelijk is, maar vooral ontzettend lekker. Het bedrijf begon in 1963 met het maken van tofu, speciaal voor de mensen die vanuit Indonesië naar Nederland

kwamen en is een echte pionier op het gebied van plantaardige voeding in dit deel van de wereld. Hun locatie in het zuiden van Nederland, nabij België en Duitsland, werd het perfecte startpunt voor het leveren van hun heerlijke en gezonde producten door heel Europa.

Toen het bedrijf de beveiliging en bedrijfscontinuïteit wilde versterken, namen ze natuurlijk contact op met hun vertrouwde IT service provider, A&V ICT.

Offsite backups naar de cloud
A&V ICT, gevestigd in Bunde, is gespecialiseerd in software-integratie, cloud services en maatwerkoplossingen die zijn ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te ontlasten van de alledaagse technische taken die komen kijken bij het beheren en onderhouden van een IT-omgeving. Het doel is om werkprocessen te vereenvoudigen, stroomlijnen en automatiseren, zodat klanten meer tijd hebben om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

“SoFine maakte backups van al hun virtuele machines (VM's) naar een lokale NAS. Ze hadden een veiligere en robuustere oplossing nodig”, zegt Swen Habets, eigenaar van A&V ICT, “een die externe opslag in de cloud omvatte om het bedrijf te beschermen in het geval van een ransomware-aanval, lokale ramp, corrupte bestanden of onbedoelde verwijderingen op locatie.” A&V ICT adviseerde een geïntegreerde oplossing bestaande uit Altaro VM Backup en Wasabi hot cloud storage. “We bieden Altaro in combinatie met Wasabi aan bij veel van onze klanten.

Samen bieden ze een uitstekende oplossing die eenvoudig te implementeren is en zeer kosteneffectief is voor onze klanten.”

Altaro VM Backup + Wasabi = Naadloze beveiliging voor minder
Wasabi integreert naadloos met Altaro VM Backup, de bekroonde backup- en replicatieoplossing voor virtuele machines in Hyper-V- en VMware-omgevingen. Managed Service Providers en resellers die Altaro gebruiken, profiteren ook van het gemak van een enkele, gecentraliseerde weergave van de backups van al hun klanten via de multi-tenant online management console.

Door deze integratie stelt Altaro VM Backup gebruikers in staat om veilig en snel backups rechtstreeks op te slaan in de Wasabi-cloud op een zeer betaalbare, schaalbare en betrouwbare manier. "SoFine Foods gebruikte eerder Azure voor hun cloudopslag, maar Wasabi was een stuk eenvoudiger om mee te werken en veel goedkoper", legt Habets uit. "We testen ook regelmatig het herstellen van backups voor SoFine en onze andere klanten. Het feit dat Wasabi geen kosten in rekening brengt voor egress of API-calls, waardoor er dus geen extra onnodige kosten worden gemaakt, is daarbij een extra voordeel."

Datasoevereiniteit zorgt voor extra gemoedsrust
SoFine Foods had ook de eis dat hun data in Europa moest blijven, dus de vier opslagregio's van Wasabi in EMEA waren van cruciaal belang voor hun besluitvormingsproces. "Het datacenter van Wasabi in Amsterdam loste niet alleen de zorgen over de datasoevereiniteit van de klant op, maar helpt ook bij de algehele data performance", aldus Habets.

“De Altaro-Wasabi oplossing past perfect bij de missie van A&V ICT om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken. Alles werkt automatisch zodat de klant er nauwelijks omkijken naar heeft en SoFine Foods kan er nu zeker van zijn dat hun data veilig in de cloud wordt opgeslagen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!