Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2022

Leaseweb USA benoemt Richard Copeland tot CEO

Richard Copeland is benoemd als CEO van Leaseweb USA. Hiermee is Copeland de opvolger van Lex Boost, die de Amerikaanse tak vanaf 2016 heeft geleid en het bedrijf nu verlaat. Copeland gaat per direct van start in zijn nieuwe functie.

Leaseweb USA benoemt Richard Copeland tot CEO image

Copeland werkt sinds 2013 voor Leaseweb USA en speelde eerder een belangrijke rol in de omzetgroei, het toenemende marktaandeel en de klanttevredenheid van het bedrijf in de Amerikaanse markt. In zijn vorige functie als Director of Sales van Leaseweb USA bouwde hij de salesorganisatie vanaf de basis op tot een multidisciplinair team met account management, inside sales, business development, customer success, sales support, pre-sales en contractbeheer. Daarnaast speelde Copeland een belangrijke rol in groei-initiatieven van het bedrijf, bijvoorbeeld met de overname van Servint in 2018.

Copeland beschikt over ruim 25 jaar ervaring in de IT en dienstverlening. Voor zijn overstap naar Leaseweb USA werkte hij tien jaar bij Verizon Business, waar hij verschillende functies in salesmanagement en accountbeheer heeft vervuld. Aan het begin van zijn carrière heeft hij ook voor een printplaatonderneming gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor procestechniek, productiebeheer en technische ondersteuning. Copeland behaalde zijn Bachelor of Science Degree aan de Virginia Commonwealth University in Richmond, Virginia.  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!