HP noteert minder omzet en iets meer winst

Enrique Lores, HP President en CEO

31-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP noteert minder omzet en iets meer winst

HP en haar dochterondernemingen (“HP”) kondigden in het derde kwartaal van 2022 een netto-omzet aan van 14,7 miljard dollar, een daling van 4,1% (1,9% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 1 naar bijna 1,12 miljard dollar.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 10,1 miljard dollar, een daling van 3% op jaarbasis (vlak in constante valuta) met een operationele marge van 6,9%. De netto-omzet van consumenten daalde met 20% en de netto-omzet van Commercieel steeg met 7%. Het totale aantal eenheden daalde met 25%, Notebooks daalden met 32% en Desktops-eenheden stegen met 1%.

De netto-inkomsten van Printing bedroeg 4,6 miljard dollar, een daling van 6% op jaarbasis (een daling van 5% in constante valuta) met een operationele marge van 19,9%. De netto-omzet van consumenten steeg met 1% en de netto-omzet van Commercial daalde met 3%. De netto-omzet van Leveringen daalde met 9% (daling van 9% in constante valuta). De totale hardware-eenheden daalden met 3%, waarbij de consumenteneenheden met 1% daalden en de commerciële eenheden met 15%.

"Gedisciplineerde prijsstelling en kostenbeheer, gecombineerd met een aanhoudend momentum in onze belangrijkste groeiactiviteiten, hebben ons in staat gesteld een solide non-GAAP WPA-groei te realiseren terwijl we in het derde kwartaal 1,3 miljard dollar aan aandeelhouders teruggaven", aldus Enrique Lores (foto), HP President en CEO. “We nemen duidelijke maatregelen om de tegenwind van de markt op korte termijn te verzachten en onze activiteiten voor de toekomst verder te versterken. Ik heb vertrouwen in ons vermogen om onze prioriteiten uit te voeren om duurzame groei en waardecreatie op de lange termijn te stimuleren.”

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware