Aandeelhouder keert zich tegen overname van Zendesk

31-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aandeelhouder keert zich tegen overname van Zendesk

De voorgenomen overname van Zendesk door investeerders voor tien miljard euro loopt tegen weerstand aan. Aandeelhouder Light Street keert zich tegen de overname en wil het bedrijf op de beurs houden.

Light Street stelt een alternatieve strategie voor, meldt Bloomberg. Deze omvat onder meer een investering van 4 miljard dollar, waarmee Zendesk onafhankelijk moet blijven. De aandeelhouder wil dat Zendesk fondsen werft door 1 miljard dollar in aandelen beschikbaar te maken, en een schuld van 2 miljard euro aanneemt.

Overname van SurveyMonkey

Dit moet een overname van SurveyMonkey mogelijk. SurveyMonkey is een bedrijf dat Zendesk eerder al probeerde over te nemen. Het overnamebod werd toen niet geaccepteerd. In reactie hierop is het bestuur van Zendesk met potentiële kopers in gesprek gegaan. Light Street wil echter dat Zendesk een nieuwe poging onderneemt om SurveyMonkey in te lijfen.

Ook wil Light Street dat Zendesk zijn management versterkt. De huidige CEO van Zendesk moet volgens de aandeelhouder worden vervangen. De nieuwe CEO moet meer ervaring hebben in de softwaresector, stelt Light Street. Het aantal bestuursleden zou moeten worden verhoogd tot tien, waarbij ruimte komt voor vijf onafhankelijke leden.

Terug naar nieuws overzicht
Software