Wouter Hoeffnagel - 02 september 2022

Cryptoplatform schrijft per ongeluk miljoenen over naar vrouw

Cryptoplatform schrijft per ongeluk miljoenen over naar vrouw image

Een Australische vrouw heeft per ongeluk een bedrag van 10,5 miljoen Australische dollar, omgerekend zo'n 7,2 miljoen euro, overgemaakt gekregen van cryptoplatform Crypto.com. Het platform ontdekte de fout pas na zeven maanden en neemt nu juridische stappen om het geld terug te krijgen.

Dit meldt het Australische Channel 7, dat juridische documenten heeft ingezien. De fout werd al in mei 2021 gemaakt en kwam pas zeven maanden later bij een audit aan het licht. De vrouw had 100 Australische dollar uitbetaald moeten krijgen. Door een fout werd echter maar liefst 10,5 miljoen Australische dollar overgemaakt. Dit aangezien een rekeningnummer is ingevoerd in een vakje waar het geldbedrag moet worden opgegeven.

Een deel van het geld zou inmiddels zijn teruggegeven aan Crypto.com. De vrouw zou echter 1,35 miljoen Australische dollar hebben uitgegeven aan een huis in een buitenwijk van het Australische Melbourne. Crypto.com is nu naar de rechter gestapt om het geld terug te eisen. De rechter heeft Crypto.com al deels in het gelijk gesteld. De vrouw moet de aangekochte woning weer verkopen en met de opbrengst het cryptoplatform terugbetalen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!