Wouter Hoeffnagel - 02 september 2022

HMD Global introduceert circulaire abonnementsformule en nieuwe toestellen aan

HMD Global introduceert circulaire abonnementsformule en nieuwe toestellen aan image

HMD Global introduceert de abonnementsformule Circular. Ook lanceert het bedrijf nieuwe toestellen, waaronder de Nokia X30 5G. Het toestel is gemaakt van onder andere 100 procent gerecycled aluminium en 65 procent gerecycled plastic.

Circular is een nieuwe abonnementsdienst die gebruikers stimuleert om hun telefoon langer te houden met een reeks beloningen die het milieu ten goede komen. Binnen het abonnementsmodel worden Nokia-toestellen gerecycled, opgeknapt en opnieuw geabonneerd of gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen. Abonnees kunnen het abonnement zelf samenstellen en wijzigen. Eventuele schade, verlies of diefstal wordt afgehandeld zonder bijkomende maandelijkse kosten en indien nodig wordt vervanging geregeld.

Circular-abonnees ontvangen een beloning via het ‘Seeds of Tomorrow’-programma. Hoe langer iemand een toestel houdt, hoe meer 'seeds' men ontvangt om te besteden aan een reeks goede doelen gericht op duurzaamheid en liefdadigheid. In samenwerking met Ecologi worden seeds gebruikt voor het verantwoord planten van bomen of het verminderen van koolstof over de hele wereld. ClearRivers zet de seeds in voor het verwijderen van plastic afval uit rivieren. The Unconnected biedt via de seeds connectiviteit aan degenen die dat het meest nodig hebben.

Nokia X30 5G

Het frame van de Nokia X30 5G is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en de achterkant van 65 procent gerecycled plastic. Ook is gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd en 94 procent gerecyclede papieren verpakking met een kleiner formaat. HMD Global wil zo de CO2-uitstoot tijdens het transport terugdringen.

De telefoon wordt zonder lader geleverd. De Nokia X30 5G is onder meer voorzien van een 50 MP PureView-camera die gebruik maakt van optische beeldstabilisatie (OIS) en AI software om groothoek- en levendige nachtopnames te maken. De camera is voorzien krasbestendig Corning Gorilla Glass met DX+ dat 98 procent van al het licht de grote sensor laat bereiken. Daarnaast is een 6,43 inch PureDisplay aanwezig.

Nokia G60

Met de Nokia G60 zet HMD Global eveneens in op duurzaamheid. Zo is de achterkant van 100 procent gerecycled plastic en is het frame van 60 procent gerecycled plastic. De smartphone wordt geleverd met de '3-3-3'-belofte: drie jaar Android OS-upgrades, drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates, en een verlengde garantie van drie jaar zonder extra kosten. De smartphone is onder meer voorzien van een 6,58 inch FHD+ 120Hz-scherm en een drievoudige camera met 50 MP en AI SW.

Nokia T21

De nieuwe Nokia T21 tablet heeft een robuuste behuizing van aluminium met een cover van 60 procent gerecycled plastic voor het antennedeel. Het apparaat wordt geleverd met twee jaar Android OS software-upgrades en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Het apparaat is leverbaar met NFC-functionaliteit voor betalingen en het scannen van NFC-tags. De tablet is daarnaast compatibel met een actieve pen.

Tot slot introduceert HMD Global de volledig waterdichte Nokia Portable Wireless Speaker 2. Deze is voorzien van een 100 procent gerecyclede buitenkant en biedt een batterijlevensduur van 22 uur.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Nokia X30 5G is vanaf eind september verkrijgbaar via nokia.com in Cloud Blue of Ice White, in geheugen- en opslagconfiguraties van 6/128 GB en 8/256 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 519 euro (6/128) en 549 euro (8/256).
  • De Nokia G60 is vanaf vandaag verkrijgbaar via nokia.com in Pure Black of Ice Grey, in geheugen- en opslagconfiguraties van 4/128 GB en 6/128 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 329 euro (4/128) en 369 euro (6/128).
  • De Nokia T21 is vanaf tweede helft oktober verkrijgbaar via nokia.com in Charcoal Grey in geheugen- en opslagconfiguratie van 4/64 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 249 euro (WiFi) en 269 euro (LTE).
  • De Nokia Portable Wireless Speaker 2 is vanaf tweede helft september verkrijgbaar via nokia.com voor een gemiddelde prijs van 59,99 euro.
  • Circular komt eerst beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland voor Nokia G60 5G, Nokia XR20 en Nokia T10 LTE. Nokia X30 5G en Nokia T21 zullen aan de lijst worden toegevoegd wanneer deze beschikbaar zijn op de markt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!