Floris Hulshoff Pol - 14 september 2022

Cloudian versterkt MSP programma

Cloudian versterkt MSP programma image

Cloudian heeft zijn Managed Service Provider (MSP)-programma verbeterd om MSP's en Cloud Service Providers (CSP's) te helpen profiteren van nieuwe marktkansen door gebruik te maken van de uitgebreide portfolio van object storage oplossingen van het bedrijf en grotere programmavoordelen, inclusief go-to-market- en evenementondersteuning, gezamenlijke bedrijfsplanning en aanvullende training.

Met meer dan 300 MSP/CSP-klanten over de hele wereld - waaronder 30 nieuwe klanten in het afgelopen jaar - biedt Cloudian de basis voor een reeks S3-compatibele gegevensbeheer- en beveiligingsservices. Het verbeterde programma weerspiegelt de toewijding van het bedrijf om deze klanten te helpen bij het leveren van meer waarde voor hun klanten, meer groei en meer winst.

S3-opslagplatform voor MSP's/CSP's

In de afgelopen jaren is de S3-API naar voren gekomen als de ‘de facto’ standaard voor cloudopslag, met een enorm ecosysteem van S3-compatibele technologieproviders en applicaties. Het bekroonde HyperStore-objectopslagplatform van Cloudian is ontworpen om vanaf dag 1 volledig S3-compatibel te zijn en blijft de meest geavanceerde S3-compatibiliteit in de branche hebben. Omdat het bedrijf zich aanvankelijk richtte op MSP-klanten, heeft HyperStore bovendien altijd functies als multi-tenancy, quality-of-service en facturering ingebouwd.

Andere belangrijke voordelen van HyperStore zijn onder meer gedetailleerd SLA-beheer, controle op het plaatsen van gegevens en toonaangevende beveiligingscertificeringen zoals Common Criteria, FIPS en SEC Rule 17a-4(f).

Basis voor nieuwe diensten met toegevoegde waarde

Cloudian biedt al lang een onbeperkt schaalbare basis voor gegevensopslag- en beveiligingsservices, zoals S3 Storage-as-a-Service, Backup-as-a-Service, Archive-as-a-Service en Disaster Recovery-as-a-Service. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf zijn oplossingenportfolio uitgebreid en nauw samengewerkt met andere technologieleiders, waaronder Veeam, VMware en Splunk, om MSP's/CSP's in staat te stellen nieuwe diensten met toegevoegde waarde aan te bieden. Waaronder:

  • Ransomware Protection Services – Deze service is gebaseerd op Cloudian's S3 Object Lock en gebruikt onveranderlijkheid van gegevens om te voorkomen dat cybercriminelen een back-upgegevenskopie versleutelen of verwijderen. Hierdoor kunnen de ongewijzigde back-ups snel worden hersteld zonder losgeld te betalen.
  • Sovereign Cloud Services – Met zijn native S3 API, schaalbaarheid op exabyte-niveau en multi-tenancy stelt Cloudian MSP's/CSP's in staat om lokaal gebaseerde soevereine cloudservices aan te bieden en zich verder te onderscheiden van wereldwijde hyperscalers.
  • Data Analytics Services – MSP's/CSP's kunnen gebruikmaken van Cloudian's native S3-compatibiliteit voor naadloze integratie met analyseoplossingen zoals VMware Tanzu Greenplum, Microsoft SQL Server 2022 en Vertica.

Programma voordelen

De voordelen van het MSP-programma van Cloudian zijn onder meer:

  • Verkoop- en marketingondersteuning voor gezamenlijke evenementen, go-to-market-activiteiten en verkoopcampagnes
  • Gezamenlijke bedrijfsplanning
  • Co-branded oplossing (Co-branded solution collateral­)
  • Prijsmodellen voor abonnementen en VMware Cloud Providers
  • Partnerportal voor gestroomlijnde toegang tot tools, bronnen en educatief materiaal van Cloudian
  • Online training om op de hoogte te blijven van de laatste verkoop- en technische informatie
  • Promotie op de website van Cloudian
  • 24x7 technische ondersteuning

Ga voor meer informatie over het Cloudian-programma naar: cloudian.com/msp-partners/.

"We zijn toegewijd om onze klanten te helpen hun productiviteit en winstgevendheid te verbeteren door hun gegevens veilig, beveiligd en direct beschikbaar te houden", aldus Jon Williams, Chief Technology Officer bij Calligo. "Met onze door Cloudian en Veeam aangedreven ransomwarebeschermingsservice (ransommware protection service) kunnen we onze klanten verzekeren dat hun productiviteit niet hoeft te worden bedreigd, zelfs niet door krachtige en potentieel slopende cyberbeveiligingsbedreigingen."

“AUCloud is de soevereine cloud Infrastructure-as-a-Service-provider van Australië en de eerste door VMware erkende soevereine cloudprovider in Australië, gericht op het voldoen aan de specifieke gegevensbeveiligingsbehoeften van de Australische overheid, defensie, inlichtingendiensten en kritieke infrastructuurgemeenschappen, evenals beveiligingsbewuste bedrijven in de bredere zin van het woord”, aldus Phil Dawson, managing director bij AUCloud. "Cloudian heeft een centrale rol gespeeld om ons in staat te stellen te voldoen aan de gegevensbeheer- en beschermingsbehoeften van onze klanten, met belangrijke functies zoals modulaire schaalbaarheid en multi-tenant resource pooling, evenals certificeringen met de strengste internationale beveiligingsnormen."

"Traditionele infrastructuuroplossingen voldoen vaak niet aan de kosten, schaalbaarheid en andere vereisten voor het ondersteunen van moderne apps", aldus Adam Svoboda, principal cybersecurity-strategist bij Eagle Technologies. "Eagle heeft op de voorgrond gestaan bij het helpen van onze klanten om aan hun veranderende behoeften te voldoen. Ons Cloudian-partnerschap stelt ons in staat om nieuwe marktkansen na te streven, meer waarde aan onze klanten te leveren en meer winstgevende groei te stimuleren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!