Dennis Woodside versterkt Freshworks als President

Dennis Woodside

06-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dennis Woodside versterkt Freshworks als President

Softwarebedrijf Freshworks stelt Dennis Woodside per ingang van 1 september aan als President. Woodside treedt ook toe tot het managementteam van het bedrijf. In deze nieuwe functie, waarin hij rapporteert aan CEO en oprichter Girish Mathrubootham, is Woodside verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en strategie van Freshworks wereldwijd.

Woodside was eerder President van Impossible Foods, waar hij gedurende meer dan drie jaar verantwoordelijk was voor andere operations, productie, supply chain, verkoop, marketing en HR. Daarvoor was hij Chief Operating Officer van Dropbox, waar hij vier jaar lang verantwoordelijk was voor alle klantgerichte activiteiten en het genereren van inkomsten. Hij wist daar een jaaromzet van 1 miljard dollar te realiseren.

Woodside bekleedde gedurende 9 jaar, van 2003 tot 2012, diverse verkoopfuncties bij Google, waaronder Managing Director Emerging Markets, Vice President of Sales in het Verenigd Koninkrijk en President of the Americas, waar hij leiding gaf aan een advertentiebedrijf ter waarde van 18 miljard dollar. Van mei 2012 tot april 2014 was Woodside CEO van Motorola Mobility LLC en rapporteerde hij rechtstreeks aan Larry Page nadat het bedrijf was overgenomen door Google. Woodside bekleedt momenteel een functie in de raad van bestuur van het Amerikaanse Rode Kruis en tussen 2018 tot 2022 zat hij in de raad van ServiceNow.

Terug naar nieuws overzicht
Software