Wouter Hoeffnagel - 07 september 2022

Nederland op veertiende plek op wereldwijde ranglijst met internetsnelheden

Nederland op veertiende plek op wereldwijde ranglijst met internetsnelheden image

Nederland staat op de veertien positie op een ranglijst met landen met de snelste internetverbindingen wereldwijd. Met een gemiddelde downloadsnelheid van bijna 114 Mbps moet Nederland onder meer Spanje, Frankrijk, Luxemburg en de Verenigde Staten.

De ranglijst is opgesteld door Cable.co.uk. Macau biedt het snelste internet aan met een gemiddelde downloadsnelheid van bijna 263 Mbps. Jersey volgt met bijna 257 Mbps en IJsland met zo'n 217 Mbps. Liechtenstein en Gibraltar maken de top 5 af met respectievelijk ruim 166 en bijna 160 Mbps.

Flink gedaald ten opzichte van 2017

Nederland staat op de veertien plek op de ranglijst. Dit is fors lager dan in 2017, toen de laatste editie van het onderzoek is uitgevoerd. Nederland stond toen op de eerste positie, wat onder meer te danken is aan de relatief snelle uitrol van glasvezelnetwerken in Nederland. Sindsdien hebben meerdere landen glasvezel uitgerold en Nederland hierdoor ingehaald.

Nederland staat net achter Spanje (115,61 Mbps) en net voor Roemenië (112,39 Mbps). België eindigt op de 24ste plek met 91,74 Mbps, terwijl Duitsland met 72,95 Mbps op de 33ste positie staat.

De volledige ranglijst is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!