Wouter Hoeffnagel - 09 september 2022

NTT DATA is Gold Partner van Brunel Solar Team als Gold Partner

NTT DATA is Gold Partner van Brunel Solar Team als Gold Partner image

Wereldwijde IT- en zakelijke dienstverlener NTT DATA is één van de vier Gold Partners van het Brunel Solar Team. Het gaat om een eenjarig sponsorship.

NTT DATA helpt het team studenten van de TU Delft bij het vergroten van hun kennis op het gebied van Digital Experience en Data Analytics. Deze extra kennis past het team, dat zevenvoudig wereldkampioen is, toe op de zelfontwikkelde zonneauto, de Nuna 11s. De studenten nemen hiermee deel aan de Sasol Solar Challenge, die van 9 tot en met 16 september plaatsvindt in Zuid-Afrika.

Kennis en kunde

NTT DATA verzorgt, als onderdeel van haar pro-bono activiteiten om de bèta-studenten te ondersteunen, interne workshops om een goed beeld te krijgen van wat de Nuna 11s nodig heeft in de nieuwe race-editie en komt met ideeën om de huidige interface van de zonneauto te verbeteren. Binnen dit sponsorship ontwikkelt het consultancybedrijf geen technologie, maar voorziet het in de kennis en kunde die nodig is om het beste digitale product voor de User Experience (UX) van de zonneauto te ontwikkelen.
 
Daniel Fuster, CEO NTT DATA Nederland: “We zijn heel erg blij dat we het team niet alleen kunnen helpen met een financiële bijdrage, maar ook met onze expertise. We vinden het belangrijk om jong talent te ondersteunen, al helemaal als dat kan op het gebied van technologie en innovatie. De laatste jaren is NTT DATA bezig geweest met doelstellingen omtrent duurzaamheid. Het concept van een zonneauto sluit hier mooi op aan. We wensen het team veel succes en we hopen dat ze er met de winst vandoor gaan!”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!