SDB Groep wordt actiever in Cure markt door samenwerking met Timeff

12-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SDB Groep wordt actiever in Cure markt door samenwerking met Timeff

SDB Groep, gesteund door software-investeerder Main Capital Partners, breidt haar positie in de Nederlandse gezondheidszorg uit naar de markt voor zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) via een strategische samenwerking met Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) leverancier Timeff. De uitbreiding van SDB Groep past bij de ambitie om organisaties én medewerkers de beste, meest innovatieve en meest gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden en hen te ondersteunen bij het leveren van de beste zorg voor iedere patiënt en cliënt.

SDB Groep is continu op zoek naar samenwerkingen met innovatieve softwarebedrijven zoals Timeff, die gezamenlijk willen streven naar een optimaal en volledig geïntegreerd software ecosysteem om zorgprofessionals maximaal te ontzorgen. De strategische combinatie tussen Timeff en SDB Groep vertegenwoordigt de volgende stap in die ambitie en stelt hen in staat om de Cure-markt te bedienen met een gezamenlijke propositie.

Massimo Rizzo, directeur bij Timeff, beaamt deze visie en kijkt met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met het team van SDB Groep: “Door de samenwerking tussen Timeff en de SDB groep kunnen wij ons beider visie en lange termijn strategie versneld realiseren, met behoud van onze kwaliteitseisen, Innovatie en DNA.”

Nieuw in de ZBC-markt
SDB Groep heeft een unieke ‘suite’ aan innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en diensten waarmee de groep zich binnen de marktsegmenten ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en de kinderopvang heeft gevestigd als marktleider. De stap naar de Cure-markt is voor SDB Groep dan ook een logisch vervolg om haar footprint in de Nederlandse zorgsector verder uit te breiden.

SDB Groep ziet dat er in de Cure-markt nog te hoge administratieve lasten zijn en er wordt hier onvoldoende op ingespeeld door innovatieve softwareaanbieders, aldus Vincent van Staalduinen:

“SDB heeft een rijke historie in de Nederlandse zorgmarkt die zo'n 45 jaar teruggaat. We zijn altijd van mening geweest dat de belangrijkste uitdaging voor zorginstellingen het integreren van softwareoplossingen is. Het niet juist integreren leidt vaak tot uitdagende IT-landschappen, ontevreden gebruikers vanwege administratieve rompslomp en in de meeste gevallen suboptimale aandacht voor patiënt en cliënt.

Wij geloven in het leveren van geïntegreerde softwareoplossingen en diensten die beschikbaar zijn als individuele bouwstenen of als een volledig geïntegreerde suite. Hierdoor kunnen klanten met ons op reis gaan, beginnen waar ze willen en zelf het tempo bepalen. We hebben aangetoond dat dit de IT-complexiteit vermindert, de kosten verlaagt, het plezier van de gebruiker stimuleert en vooral zorgmedewerkers in staat stelt te doen waar ze van houden: de cliënt in de zorg bedienen. Met deze visie betreden we nu met Timeff de Cure-markt. Massimo en zijn team delen dezelfde visie, het DNA en passie als wij en samen zijn we enthousiast over de impact die we kunnen hebben op de Nederlandse zorgmarkt.”

SDB Groep ambieert dan ook om haar best-of-breed en best-of-suite in te zetten binnen een breder aantal segmenten binnen de Nederlandse gezondheidszorg, zodat alle zorgmedewerkers kunnen profiteren van lasten-verlichtende, innovatieve en goed-geïntegreerde softwareproducten. De lancering van de innovatieve alles-in-één Octopus-app, de digitale assistent van de zorgmedewerker, die administratieve lasten minimaliseert en het werkplezier verhoogt is hét bewijs van de innovatiekracht van SDB Groep.

Terug naar nieuws overzicht