Floris Hulshoff Pol - 12 september 2022

SecureMe2 lanceert vernieuwd Cyberalarm

SecureMe2 lanceert vernieuwd Cyberalarm image

SecureMe2, het Nederlandse cybersecurity bedrijf dat met zijn Network Intrusion Detection System (NIDS) bedrijven helpt met cyberweerbaarheid, lanceert vandaag het vernieuwde Cyberalarm en Cyberalarm Pro. Met het in Nederland ontwikkelde en vernieuwde Cyberalarm helpt SecureMe2 bedrijven ‘aantoonbaar in control’ te blijven over hun digitale werkzaamheden, grote nadelige impact van cyberaanvallen te voorkomen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Een onmisbare dienst, aangezien de cyberdreiging steeds ernstigere vormen begint aan te nemen en de gevolgen alsmaar groter worden.

Volgens experts zal cybercrime de wereld $10,5 biljoen kosten tegen 2025. Waar vorig jaar 29% van de door ABN Amro ondervraagden te maken had met een cyberaanval, is dat dit jaar maar liefst 45%. Voor alle organisaties is cyberweerbaarheid onmisbaar, voor het MKB is het zelfs van levensbelang, gezien 66% van de kleinere bedrijven binnen zes maanden na een cyberaanval failliet gingen. Dit, terwijl uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de besluitvormers in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) cyberbeveiliging wat betreft investeringen niet prioriteert.

SecureMe2 heeft haar reeds bestaande product verder ontwikkeld in reactie op de intensiverende en cyberdreigingen. Met de nieuwe versie van Cyberalarm wordt de onderscheidende gebruiksvriendelijkheid verder verbeterd. Met de moderne technologie waar het nieuwe Cyberalarm op is gebaseerd worden steeds meer tools toegevoegd om alarmen te analyseren. Deze nieuwe versie maakt het steeds sneller toevoegen van functionaliteiten mogelijk.

Aad van Boven, Mede-oprichter en CEO van SecureMe2: “Onze benadering is dat je er vanuit moet gaan dat vroeg of laat cybercriminelen je netwerk zullen binnendringen. Ook zitten cybercriminelen vaak al weken in je netwerk, voordat er daadwerkelijk een aanval plaatsvindt. Het is zaak hier zo goed mogelijk op voorbereid te zijn, door te focussen op preventie, detectie, bedrijfscontinuïteit en herstel. Het gaat niet slechts om het voorkomen van een aanval, maar ook om efficiënt handelen op het moment dat een aanval plaatsvindt. Je gehele netwerk 24/7 monitoren met een Cyberalarm is de enige effectieve manier om cybercriminelen in je netwerk tijdig te ontdekken”.

Met SecureMe2’s jarenlange ervaring in cyberveiligheid, ondersteunen ze 850+ klanten met het voorkomen van cyberaanvallen en het besparen van veel onnodige uitgaven. Met het nieuw ontwikkelde Cyberalarm dashboard, kan je realtime en in één oogopslag te zien is welke dreigingen er op dat moment spelen. Deze bedreigingen worden geanalyseerd, uitgebreid gerapporteerd en er worden passende acties voorgesteld. Een hele set met nieuwe en verbeterde inzichten die het voor organisaties nog makkelijker maken om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Met Cyberalarm neemt SecureMe2 een grote stap naar een volledige controle in detectie van je netwerk verkeer.

Alexander Zwiep, Mede-oprichter en CCO van SecureMe2: “Bij het monitoren van het netwerk door middel van een Network Intrusion Detection System, is het belangrijk gebruik te maken van software die wordt ontwikkeld en ondersteund door een lokale specialist, om rekening te houden met wet- en regelgeving in verschillende landen en minder invloed van geopolitieke spanningen. Ook moet de software begrijpelijk zijn voor niet IT-ers door de schaarste aan experts en de toenemende cybersecurity dreiging, ook dankzij de huidige tijdgeest van hybride werken”.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!