Google sluit de overname van Mandiant

12-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google sluit de overname van Mandiant

Google heeft de voltooiing aangekondigd van de overname van Mandiant, een speler in cyberdefense, security information en incident response services. Mandiant wordt onderdeel van Google Cloud en behoudt het merk Mandiant.

Google en Mandiant delen een lange toewijding aan toonaangevende beveiliging zo meldt Google. "In de afgelopen twee decennia heeft Google geïnnoveerd om enkele van de veiligste computersystemen ter wereld te bouwen. Klanten en partners van Google Cloud profiteren van deze baanbrekende beveiligingsmogelijkheden, waaronder bedreigingsinformatie van wereldklasse, zero trust-architectuur en analyses op wereldschaal voor beveiligingsactiviteiten. Mandiant, dat bekend staat om het leveren van ongeëvenaarde frontlinie-expertise en toonaangevende informatie over bedreigingen, is een bewezen eerstehulpverlener bij 's werelds grootste cyberbeveiligingsincidenten. De diensten van Mandiant, geleverd door hun team van beveiligings- en inlichtingenmedewerkers verspreid over 22 landen, worden algemeen erkend voor het helpen van topbedrijven en organisaties bij de voorbereiding op en de reactie op cyberbeveiligingsincidenten. Met deze overname zullen Google Cloud en Mandiant een end-to-end security operations suite leveren met nog meer mogelijkheden om klanten te ondersteunen in hun cloud- en on-premise omgevingen", zo meldt Google.

"De voltooiing van deze overname stelt ons in staat om een uitgebreide en best-in-class cyberbeveiligingsoplossing te leveren", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “Wij zijn van mening dat deze overname ongelooflijke waarde creëert voor onze klanten en de beveiligingsindustrie in het algemeen. Samen zullen Google Cloud en Mandiant helpen opnieuw uit te vinden hoe organisaties zichzelf beschermen en bedreigingen detecteren en erop reageren.”

Organisaties worden tegenwoordig geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging die zijn toegenomen in frequentie, ernst en diversiteit, waardoor een wereldwijde beveiligingsnoodzaak is ontstaan. Ondernemingen moeten kwaadwillende actoren snel kunnen detecteren en erop kunnen reageren, met bruikbare informatie over bedreigingen om hun organisaties voortdurend te beschermen tegen nieuwe aanvallen.

"Mandiant wordt gedreven door een missie om elke organisatie te beveiligen tegen cyberdreigingen en vertrouwen in hun paraatheid", zegt Kevin Mandia, CEO van Mandiant. "De combinatie van 18 jaar ervaring op het gebied van dreigingsinformatie en incidentrespons met de beveiligingsexpertise van Google Cloud biedt een ongelooflijke kans om te leveren met de snelheid en schaal die de beveiligingsindustrie nodig heeft."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud