Nieuwe IBM LinuxONE servers zijn duurzamer en zuiniger

14-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nieuwe IBM LinuxONE servers zijn duurzamer en zuiniger

IBM heeft de volgende generatie van zijn LinuxONE-server onthuld, een zeer schaalbaar op Linux en Kubernetes gebaseerd platform, ontworpen om schaalbaarheid te leveren om duizenden workloads in de voetafdruk van een enkel systeem, aldus IBM.

IBM LinuxONE Emperor 4 biedt mogelijkheden die het energieverbruik van klanten kunnen verminderen. Door bijvoorbeeld Linux-workloads op vijf IBM LinuxONE Emperor 4-systemen te consolideren in plaats van ze op vergeleken x86-servers onder vergelijkbare omstandigheden uit te voeren, kan het energieverbruik met 75%, de ruimte met 50% en de CO2e-voetafdruk met meer dan 850 ton per jaar worden verminderd.

Volgens een IBM IBV-onderzoek zegt 48% van de CEO's in verschillende sectoren dat het vergroten van duurzaamheid een van de hoogste prioriteiten is voor hun organisatie in de komende twee tot drie jaar. 51% noemt duurzaamheid echter ook als een van hun grootste uitdagingen in diezelfde periode, met een gebrek aan data-inzichten, onduidelijke ROI en technologische barrières als hindernissen. Voor deze CEO's kan het opschalen van hun bedrijf met moderne infrastructuur vaak een van de belemmeringen zijn voor het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen.

"Datacenters zijn energie-intensief en kunnen een groot deel van het energieverbruik van een organisatie voor hun rekening nemen. Maar data en technologie kunnen bedrijven helpen duurzaamheidsambitie om te zetten in actie", zegt Marcel Mitran, IBM Fellow, CTO van Cloud Platform, IBM LinuxONE. "Het verminderen van het energieverbruik van datacenters is een tastbare manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen. In die context is de migratie naar IBM LinuxONE bedoeld om klanten te helpen hun schaal- en beveiligingsdoelen te bereiken, naast het behalen van duurzaamheidsdoelen voor de digitale business van vandaag."

IBM LinuxONE Emperor 4 is een ontwikkeld scale-out-on-scale-up systeem dat is ontworpen om klanten in staat te stellen workloads met een aanhoudende hoge dichtheid uit te voeren en de capaciteit te vergroten door ongebruikte cores in te schakelen zonder hun energieverbruik en de bijbehorende uitstoot van broeikasgassen te verhogen.2 Bovendien kunnen klanten het energieverbruik bijhouden met IBM Instana Observability op LinuxONE.

IBM's portfolio van duurzaamheidstechnologieën omvat oplossingen voor het ontwerpen, implementeren en beheren van energie-efficiënte infrastructuren en innovaties met een hybride cloudbenadering. IBM LinuxONE is een oplossing binnen de portfolio die is ontworpen om datacenters te optimaliseren door het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. IBM LinuxONE Emperor 4 zal wereldwijd beschikbaar zijn op 14 september 2022 , met instap- en mid-range systemen in de eerste helft van 2023.

Reageren op onvoorspelbare vraag
Verschuivingen in de wereldeconomie hebben de volatiliteit gestimuleerd en vereisen volgens IBM flexibiliteit in operationele en technische besluitvorming. Gebouwd met dezelfde beveiliging, schaalbaarheid en betrouwbaarheid die kenmerkend zijn voor de IBM-infrastructuur, biedt de volgende generatie LinuxONE ook cloudachtige flexibiliteit. Met een systeem dat is gebouwd voor het opnieuw in evenwicht brengen van resources in combinatie met on-demand capaciteit, kunnen workloads dynamisch en niet-storend opschalen en uitschalen.

Het nieuwe LinuxONE-systeem beschikt ook over doordringende encryptie om gegevens in rust en tijdens de vlucht te beschermen, een prioriteit voor klanten in gereguleerde sectoren zoals financiële dienstverlening. Voortbouwend op IBM's leiderschap op het gebied van cloudbeveiliging op het gebied van vertrouwelijk computergebruik, beschermt IBM LinuxONE Emperor 4 gegevens die in gebruik zijn en biedt het end-to-end encryptie. Dit uitgebreide gegevensbeschermingsprofiel biedt bedrijven een gegevensbeschermingsstrategie die de huidige en verwachte toekomstige cyberbeveiligingsprotocollen ondersteunt.

De hybride en multicloud-omgevingen van tegenwoordig vereisen dat klanten workloads inzetten waar dit het meest logisch is voor hun zakelijke behoeften. IBM Cloud Hyper Protect Virtual Servers bieden een openbare cloudomgeving waarin de cloudtenant volledige autoriteit behoudt over op Linux gebaseerde virtuele servers voor workloads die gevoelige gegevens bevatten. Gebouwd op IBM LinuxONE en draaiend op IBM Cloud , biedt deze service klanten volledige autoriteit over hun versleutelde data, workloads en versleutelingssleutels – zelfs IBM als cloudprovider heeft er geen toegang toe.

IBM LinuxONE Emperor 4 ondersteunt een groot aantal Linux- en Red Hat OpenShift-gecertificeerde workloads, waaronder dataserving, core banking en digitale activa. IBM LinuxONE Emperor 4 krijgt ondersteuning van IBM Ecosystem-partners, zoals Clari5, Illumio, Metaco, MongoDB, NGINX, Nth Exception, Fiorano Software, Fujitsu Limited, Pennant, SQ Solutions, Sysdig en Temenos.

Met cloud-native ontwikkeling op LinuxONE kunnen teams van ontwikkelaars draagbare en flexibele oplossingen leveren zonder een nieuw besturingssysteem te hoeven leren. IT-managers hebben een eenvoudig te bedienen systeem nodig dat veelgebruikte tools ondersteunt en een basis biedt voor de toekomst. LinuxONE stelt managers in staat zich te concentreren op het leveren van nieuwe diensten, in plaats van de complexiteit over een groot aantal servers te beheren. Op basis van Linux en Kubernetes profiteert iedereen van open standaarden en een ecosysteem met moderne DevSecOps en cloud-native tools, aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware