Healthtech specialist Verily krijgt flinke kapitaalinjectie

14-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Healthtech specialist Verily krijgt flinke kapitaalinjectie

Verily heeft  een investeringsronde van 1 miljard dollar aangekondigd, geleid door Alphabet, die zal worden gebruikt ter ondersteuning van de uitbreiding van Verily's bedrijven gericht op precisiegezondheid. Verily kondigt ook nieuwe rollen aan voor het topmanagement van het bedrijf.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om een verscheidenheid aan kerninitiatieven van het bedrijf te ondersteunen, gericht op het genereren van bewijs uit de echte wereld, dataplatforms voor de gezondheidszorg, onderzoek en zorg, en de onderliggende technologie die dit werk aandrijft, die allemaal het doel hebben om de gezondheidszorg te verbeteren en meer toegespitst op individuen. Het bedrijf zal ook verdere investeringen in strategische partnerschappen, wereldwijde bedrijfsontwikkeling en mogelijke acquisities overwegen.

Nu het bedrijf de volgende groeifase ingaat, wordt de oprichter van het bedrijf, Andy Conrad, uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Verily en wordt de huidige president Stephen Gillett gepromoveerd tot Chief Executive Officer, met beide wijzigingen met ingang van januari 2023. Deze nieuwe rollen zijn het resultaat van doordachte opvolgingsplanning onder leiding van Conrad en het bestuur en als erkenning voor de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om Verily te leiden, aangezien het een meer operationeel en commercieel gericht bedrijf wordt dat zijn precisiegezondheidsstrategie uitvoert.

Gillett kwam in 2020 van Google bij Verily als operationeel adviseur van het bedrijf en om de inspanningen van Verily te leiden om een Cybersecurity Center of Excellence op te richten. In november van dat jaar werd hij benoemd tot Chief Operating Officer. Voordat hij bij Verily kwam, was Gillett mede-oprichter en CEO van Chronicle, een cyberbeveiligingsbedrijf van Alphabet dat nu deel uitmaakt van Google Cloud. Hij blijft een actieve adviseur van GV en X. Voordat hij bij Alphabet kwam, bekleedde Gillett een aantal leidinggevende functies bij bedrijven in verschillende industriële sectoren, waaronder Best Buy, Starbucks en Symantec.

Los daarvan heeft Deepak Ahuja, CFO, besloten Verily te verlaten voor een nieuwe kans. Hij blijft adviseur van Verily, maar zal eind september zijn huidige functie neerleggen. Voorwaar zal onmiddellijk een zoektocht beginnen naar zijn vervanger.

Terug naar nieuws overzicht