Martijn Kregting - 16 september 2022

Groeiplatform voor restaurants krijgt kapitaalinjectie

Adriaan Mol, oprichter van Mollie en Messagebird, neemt een belang in Formitable, een digitaal groeiplatform voor restaurants. Met zijn investeringsfonds Spacetime verstrekt Mol acht miljoen euro groeikapitaal aan de Amsterdamse tech scale-up. Hiermee breiden Mol en Formitable hun bestaande partnerschap uit en zullen ze zich richten op verdere productontwikkeling en internationale expansie.

Formitable werd in 2017 opgericht en helpt naar eigen zeggen inmiddels zo'n 3.000 restaurants in 15 Europese landen met reservering-, ticket-, en loyaltyoplossingen. Met de huidige investering van Mol wil het platform haar positie in Nederland versterken op het gebied van groeioplossingen voor restaurants, zo stelt Raymond Wilders, CEO van Formitable. “Dankzij het partnerschap met Adriaan kunnen we onze systemen blijvend verbeteren en zo bijdragen aan een betere klantbeleving, hogere omzet en duurzame groei voor restaurants. Daarbij is het onze ambitie om ook in Scandinavië en Duitsland marktleider te worden, en vervolgens in de rest van Europa.”

Vijf jaar geleden introduceerden Formitable en Mol al samen vooruitbetalingen bij reserveringen als oplossing voor no-shows. Binnen hun nieuwe partnerschap willen Formitable en Mol zich onder meer richten op een systeem voor restaurants en haar klanten, waarbij na reservering en het bezoek, de betaling zonder interruptie plaatsvindt. Vorig jaar werd de Table-app gelanceerd en is volgens Formitable met ruim 60.000 actieve gebruikers hard op weg om de grootste restaurant-app van Nederland en België te worden. Binnenkort zal de app in andere Europese landen worden uitgerold.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!