Zuid-Korea legt Alphabet en Facebook miljoenenboetes op

15-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zuid-Korea legt Alphabet en Facebook miljoenenboetes op

Google-moederbedrijf Alphabet en Facebook krijgen in Zuid-Korea beide miljoenenboetes opgelegd. De partijen zouden zich niet aan de privacywetgeving in het Aziatische land hebben gehouden.

Beide partijen hebben volgens de Personal Information Protection Commission (PIPC) gebruikers onvoldoende geïnformeerd over de wijze waarop hun data worden verzameld en geanalyseerd. Zo brengen de platforms onder meer de interesses van gebruikers in kaart met het oog op gepersonaliseerde advertenties. PIPC legt Alphabet een boete van 69,2 miljard won, omgerekend bijna 50 miljoen euro, op. Meta krijgt een boete van 30,8 miljoen won, omgerekend ruim 22 miljoen euro.

Alphabet meldt in een reactie aan Reuters zich niet in het oordeel van de PIPC te kunnen vinden. Het bedrijf meldt de schriftelijke beslissing te analyseren zodra deze met het bedrijf is gedeeld. Meta zegt in een reactie ervan overtuigd te zijn wel in overeenstemming met de Zuid-Koreaanse wet te handelen. Het bedrijf overweegt dan ook in beroep te gaan tegen de boete.

Terug naar nieuws overzicht