Juniper Networks breidt Apstra-software uit

16-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Juniper Networks breidt Apstra-software uit

Juniper Networks introduceert Apstra Freeform. Deze nieuwe toevoeging aan zijn softwareplatform voor datacenterautomatisering en network assurance biedt ondersteuning voor omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Apstra Freeform biedt bedrijven, operators en cloud providers de mogelijkheid om hun operationele datacenterprocessen te beheren en automatiseren, ongeacht de netwerktopologie en –protocollen die zij gebruiken.

Netwerkprocessen veranderen in hoog tempo. Of het nu gaat om het opvangen van de gevolgen van wereldwijde toevoerketenproblemen of de overstap op thuiswerken als gevolg van de coronacrisis, organisaties in alle soorten en maten hebben te maken met architectuurvraagstukken die van invloed zijn op de manier waarop zij hun datacenters inrichten. Ze nemen netwerktechnologie niet langer bij één leverancier af, maar bij verschillende partijen. Ze stappen over op intent-driven networking en automatisering van de probleemoplossing. Juniper Apstra is speciaal ontwikkeld met het oog op dit nieuwe tijdperk van IT-beheer. Apstra Freeform zorgt voor een geïntegreerde beheerervaring binnen netwerkomgevingen op basis van verschillende leveranciers en automatiseert belangrijke datacenterworkflows. Daarmee ontstaat een single source of truth voor de configuratie van het datacenter.

Integraal beheer van de levenscyclus van datacenters

Freeform bouwt voort op de mogelijkheden voor intent-based networking van Apstra en maakt hiermee integraal beheer van de levenscyclus van datacenters en ondersteuning voor uiteenlopende datacentertopologieën en –leveranciers mogelijk. Dit draagt bij aan een betrouwbare gebruikservaring. Apstra Freeform biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Een nieuwe referentiearchitectuur die elke mogelijke topologie beslaat. De nieuwe softwareoplossing uit de Apstra-reeks vereenvoudigt IT-processen door de mogelijkheden voor intent-based networking uit te breiden naar elk protocol, elke topologie en elk netwerkdomein. Organisaties kunnen daarmee kiezen voor een architectuur die het beste op hun bedrijfsprocessen aansluit.
  • Betrouwbare processen. Apstra Freeform dient als single source of truth waardoor datacenterontwerpen consistent worden toegepast. Een gesloten feedbackloop helpt IT-professionals om te zorgen voor betrouwbare netwerkprocessen binnen verschillende infrastructuren.
  • Toegevoegde waarde voor meer organisaties. Freeform breidt de mogelijkheden van Apstra uit naar meer toepassingsscenario’s. In het kader van deze nieuwe versie introduceert Juniper een nieuw licentiemodel voor de Apstra-software. Organisaties kunnen nu kiezen uit drie licentieniveaus en kunnen gemakkelijk en op elk gewenst moment upgraden.

Operationele efficiëntie naar breder marktsegment brengen

“We blijven hameren op het belang van betrouwbare en consistente datacenterprocessen binnen multi-vendor-omgevingen”, zegt Mike Bushong, group vice president Data Center Product Management bij Juniper Networks. “Met de introductie van Freeform brengen we operationele efficiëntie naar een breder marktsegment. Freeform biedt beheerders van datacenters volledige grip op het netwerkontwerp. Daarmee profiteren zij van integrale flexibiliteit en veelzijdige functionaliteit. Zonder topologiebeperkingen democratiseren we echt intent-based networking en laten we iedereen profiteren van de beste operationele praktijken in het cloud-tijdperk.

Om te voorzien in hun voortdurend veranderende zakelijke behoeften moeten organisaties hun focus blijven richten op de snelheid en schaalbaarheid van hun activiteiten en tegelijkertijd de betrouwbaarheid op peil houden. Juniper Apstra zorgt voor betrouwbare en consistente datacenterprocessen op basis van voortdurend gevalideerde intent-driven blauwdrukken met ondersteuning voor verschillende leveranciers. Juniper blijft een fundamenteel andere aanpak van het beheer van datacenterprocessen hanteren door organisaties keuzevrijheid en innovatieve functionaliteit te bieden in combinatie met ondersteuning voor multi-vendoromgevingen.

Juniper Networks Professional Services biedt geautomatiseerde implementatie- en migratiediensten voor Apstra aan voor organisaties die gebruikmaken van gevalideerde referentieontwerpen voor datacenters en flexibele Freeform-referentieontwerpen. Beide diensten zijn volledig aanpasbaar aan de specifieke bedrijfseisen van klanten en toepasbaar op elke netwerkfunctie, elk protocol en elke architectuur.

Uitdagingen en complexiteit

“Teams van datacenterbeheerders worden op diverse fronten geconfronteerd met uitdagingen en complexiteit. Ze staan voor de opgave om netwerkprocessen te vereenvoudigen en flexibeler te maken door middel van uitgebreide automatisering. Ze worstelen met verstoringen van de toevoerketen die van nadelige invloed zijn op de beschikbaarheid van infrastructuurcomponenten en daarmee de timing van hun moderniseringsplannen. En dan zijn er nog de complexiteit van heterogene applicatieomgevingen en infrastructuren en een tekort aan vaardigheden. Dit alles is sterk van invloed op de snelheid waarmee beheerders zich aan veranderingen kunnen aanpassen. Met de introductie van Freeform biedt Juniper Apstra organisaties een oplossing voor deze problemen door veelzijdiger functionaliteit voor het beheer van de volledige levenscyclus van intent-based netwerken te bieden in combinatie met ruimte voor een breder scala aan protocollen en topologieën", zegt Brad Casemore, research vice president Datacenter & Multicloud Networks bij IDC.

“Atos werkt al ruim tien jaar met veel plezier met Juniper samen. Als wereldwijd actieve systeemintegrator brengen we flexibiliteit en aanpassingsvermogen naar de bedrijfsprocessen van onze klanten en helpen we hen om snel te innoveren. Daartoe ontwikkelen we herhaaldelijk inzetbare standaardarchitecturen voor datacenters die gebruikmaken van technologie van meerdere partners. De referentieontwerpen voor datacenters in Apstra stellen ons in staat om snel, automatisch en soepel partneronafhankelijke datacenternetwerken in te richten. Met Apstra Freeform kunnen we automatisch verschillende architecturen inrichten en die nog altijd met Apstra beheren. De combinatie van flexibele leveranciersneutrale architecturen en de betrouwbaarheid, gebruikseenvoud, telemetrie en intent-based networking-functionaliteit van Apstra vormt een perfecte aanvulling op de mogelijkheden van het platform van Apstra", aldus Lee Wright, VP CTO Infrastructure bij Atos.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters