Floris Hulshoff Pol - 16 september 2022

Secureworks werkt nauwer samen met Netskope en SCADAfence

Secureworks werkt nauwer samen met Netskope en SCADAfence image

Secureworks, speler op het gebied van cyberbeveiliging, heeft de uitbreiding aangekondigd van zijn alliantieprogramma naar verschillende nieuwe oplossingsgebieden. Nu bedreigingen zich uitbreiden naar kritieke productieomgevingen en de servicerand, moeten ook de detectiemogelijkheden worden uitgebreid. Via twee nieuwe partners, Netskope en SCADAfence, breidt Secureworks het scala aan potentiële beveiligingsproblemen die worden aangepakt door Secureworks Taegis XDR uit met Secure Access Service Edge (SASE), Operational Technology (OT) en Industrial Control Systems (ICS). Nu kunnen meer organisaties dan ooit profiteren van betere detectie met meer waarde.

Door nieuwe en zich snel ontwikkelende partnerschappen aan te kondigen met twee technologiepartners in nieuwe alliantiedomeinen, blijft Secureworks zich concentreren op Secureworks Taegis als een verenigend XDR-platform. Taegis is gemakkelijk te integreren met klanten door middel van voortdurend groeiende open technologie en brede integratiemogelijkheden die de beste detectie en snelste reactie bieden zonder vendor lock-in.

"We brengen de beste detectie- en reactiemogelijkheden samen in domeinen waar we het dreigingslandschap het meest blootgesteld zien aan aanvallen van tegenstanders", zegt Chris Bell, Vice President of Strategy, Corporate Development and Strategic Alliances bij Secureworks. "Als onderdeel van onze missie om menselijke vooruitgang te helpen verzekeren, zullen we nieuwe allianties blijven smeden die technologische innovatie kunnen opleveren, terwijl we nieuwe informatie over bedreigingen opnemen in de methoden en bedoelingen van de tegenstander."

Als grote speler in het Secure Access Service Edge (SASE)-framework voor geconvergeerde netwerken en beveiliging, heeft Netskope een unieke aanpak ontwikkeld voor het beschermen van gegevens en mensen op verschillende apparaten en applicaties, zowel binnen als buiten het traditionele bedrijfsnetwerk. Integratie tussen Netskope en Secureworks stelt klanten in staat om alle onderzoeken uit te voeren en detectoren toe te passen met behulp van Secureworks Taegis voor een meer holistisch beeld van bedreigingen en bedrijfsrisico's - waardoor de toegankelijkheid van cyberomgevingen tot aan de rand wordt vergroot.

"Hybride werk is de nieuwe norm en onze klanten zoeken naar complete SASE-oplossingen om prestaties mogelijk te maken, gegevens te leveren, te beschermen tegen bedreigingen en het rendement op investering te maximaliseren", zegt Andy Horwitz, VP Business Development bij Netskope. "We zijn verheugd om samen te werken met Secureworks om zichtbaarheid en controle over bedreigingen te bieden en continu risico's te beheren in de hele hybride werkomgeving, van cloudapplicaties tot IoT-apparaten."

In samenwerking met SCADAfence breidt Secureworks Taegis XDR uit naar de industriële omgeving, waardoor intelligentie van OT in een uniform beeld wordt gebracht met alle andere beveiligingstelemetrie in het IT-landschap. SCADAfence breidt toonaangevende inzichten, bewustzijn en asset discovery uit naar een echt open XDR-platform dat beveiligingsanalisten meer context geeft rond de bedreigingen die ze onderzoeken.

"De mogelijkheid voor een echt open XDR-platform om te integreren met het toonaangevende OT-platform in SCADAfence biedt organisaties de mogelijkheid om de werklast van beveiligingsanalisten te stroomlijnen door context en verrijking te bieden van gebeurtenissen die zich voordoen in het hele IT- en OT-landschap, terwijl op langere termijn dataretentie met de gecombineerde dataset", zegt Paul Smith, Field CTO van SCADAfence. "Deze samenwerking met Secureworks stelt onze gezamenlijke klanten in staat om een echt geïntegreerd OT plus XDR-aanbod te gebruiken."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!