Witold Kepinski - 15 september 2022

Exclusive Networks boekt dubbele groeicijfers in eerste halfjaar 2022

Exclusive Networks boekt dubbele groeicijfers in eerste halfjaar 2022 image

Exclusive Networks, IT-distributeur op het gebied van cyberbeveiliging, maakt de financiële resultaten bekend voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2022.  De bruto-omzet bedraagt een dikke 1,94 miljard euro een stijging van 33,8% jaar op jaar op gerapporteerde basis en een stijging van 31,2% bij constante wisselkoersen. Het grootste deel van deze groei (72%) werd gedreven door zaken met bestaande leveranciers in hun huidige geografische gebieden. Het saldo van de groei was het resultaat van leveranciersexpansie (14%) en acquisities (14%). Leveranciersuitbreiding is een combinatie van leveranciers die nieuwe regio's betreden (circa 5%) en nieuwe leveranciersrelaties (circa 9%). De overnames van Ignition Technology en Networks Unlimited ondersteunden onze groei door fusies en overnames. Het aangepast netto-inkomen bedroeg 47,5 miljoen euro, een stijging van 49,4% jaar op jaar op gerapporteerde basis.

De nettomarge bereikte 187,6 miljoen euro in de eerste helft van 2022, een stijging van 29,0% op jaarbasis. Dit was lager dan de omzetgroei, veroorzaakt door de variatie in de mix van geografische ligging en dealgrootte.

De aangepaste EBITA steeg aanzienlijk tot 66,5 miljoen euro, een stijging van 39,3% jaar op jaar, en groeide sneller dan onze omzet. Adj. De EBITA-marge ten opzichte van de nettomarge steeg jaar op jaar met 261 basispunten tot 35,4% doordat het bedrijf profiteert van operationele leverage.

Jesper Trolle (foto), ceo van Exclusive Networks, merkte op: “Ik ben echt trots op de uitstekende resultaten die we in de eerste helft van het jaar hebben behaald. Zoals altijd hebben onze teams over de hele wereld een belangrijke rol gespeeld bij deze prestatie en ik wil hen hartelijk bedanken voor hun harde werk. We hebben niet alleen een recordomzet behaald over het halfjaar, maar we zijn er ook in geslaagd om onze winstgevendheid sneller te laten groeien dan onze omzet, en sneller dan in het verleden cash te genereren. De marktdynamiek in de eerste helft van het jaar is gunstig gebleven en we blijven sterke markttrends zien, gezien het cruciale belang voor bedrijven en openbare entiteiten van elke omvang van een adequate cyberbeveiligingsinfrastructuur.

Onze positionering als de enige wereldwijde pure speler op het gebied van cyberbeveiliging en onze ongeëvenaarde uitvoeringsmogelijkheden stellen ons in staat om boven de markt uit te groeien, terwijl onze achterstand even sterk blijft als deze is geweest.

We erkennen de steeds moeilijker wordende macro-economische omgeving wereldwijd, maar onze sterke start van het jaar die zich voortzet in de tweede helft van het jaar, robuuste voorwaartse indicatoren en het groeiende strategische belang van cyberbeveiliging bieden ons een goede zichtbaarheid voor de rest van 2022. en bij afwezigheid van onvoorziene gebeurtenissen, hebben we vertrouwen in ons vermogen om de opwaartse herziening van de vooruitzichten die we vandaag voor het volledige jaar bekendmaken, waar te maken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!