Wouter Hoeffnagel - 19 september 2022

Check Point Software zet in op preventie met nieuwe beveiligingssuite

Check Point Software lanceert Check Point Horizon, een op preventie gerichte suite van beveiligingsoplossingen en -diensten. Het nieuwe platform combineert proactieve beheeroplossingen voor Managed Prevention and Response (MDR/MPR), Extended Prevention and Response (XDR/XPR) en Events.

Uit onderzoek bleek dat het aantal cyberaanvallen wereldwijd met 42 procent is toegenomen. Daarnaast is ransomware nu de grootste bedreiging voor bedrijven. Beveiligingsteams hebben grote moeite om aanvallen af te weren voordat er schade ontstaat. Ook een gebrek aan cyberervaring en het aanhoudende personeelstekort zorgen bij veel organisaties voor problemen op cybersecurity-gebied.

SOC is vaak te ingewikkeld en duur

Met het oog op deze ontwikkelingen is het nu voor alle organisaties van cruciaal belang om een Security Operations Center (SOC) te hebben, met mogelijkheden voor 24/7-bewaking. Voor de meeste organisaties is het echter te ingewikkeld en te duur om een dergelijke operatie op te zetten. Bovendien richt een SOC zich vaak alleen op het detecteren en reageren in plaats van op het voorkomen van aanvallen.

Check Point Horizon levert een op preventie gerichte benadering van beveiligingsactiviteiten door SOC-teams te voorzien van de tools en services die nodig zijn om aanvallen in realtime te voorkomen. Het omvat:

  • Check Point Horizon XDR/XPR: Horizon XDR/XPR verhoogt de efficiëntie van beveiligingsactiviteiten door aanvallen in de gehele IT-infrastructuur snel te detecteren, te onderzoeken en de reacties erop te automatiseren. Door gebruik te maken van informatie over bedreigingen afkomstig van honderden miljoenen sensoren wereldwijd, is Horizon XDR/XPR in staat om bedreigingen binnen de organisatie te identificeren en te voorkomen dat ze zich verspreiden.
  • Check Point Horizon MDR/MPR: Horizon MDR/MPR is een preventieve MDR-service. Deze service wordt ondersteund door de experts van Check Point, die SOC-as-a-Service leveren. Zij monitoren de beveiliging van de klant 24/7, ongeacht de aanwezige producten of oplossingen. Daarnaastanalyseren, correleren en begrijpen de experts wat er gebeurt, reageren namens de klant en doen aanbevelingen om een preventiementaliteit te bevorderen tijdens de gehele levering van de service.
  • Horizon Events: Horizon Events biedt overzicht over events in alle Check Point-producten en zorgt hiermee voor efficiënte bewaking, onderzoek en opsporing van bedreigingen. De SaaS-oplossing is ontworpen voor beveiligingsbeheerders en -analisten om alle beveiligingsincidenten te onderzoeken en problemen op te lossen, en dringt de complexiteit hierbij terug.

"Horizon combineert preventieve tools, de beste analisten en onderzoeksexperts uit de sector en innovatieve AI. Het is een gebundelde oplossing voor de gehele infrastructuur die de cyberverdediging enorm verbetert en aanvallen voorkomt, terwijl de overhead en TCO worden verlaagd," aldus Dan Wiley, Head of Threat Management en Chief Security Advisor bij Check Point Software "Het is een toekomstgerichte oplossing voor elke organisatie die niet over de middelen beschikt om een solide SOC te runnen."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!