Wouter Hoeffnagel - 16 september 2022

Musk voegt verklaringen van klokkenluider toe aan rechtszaak tegen Twitter

Musk voegt verklaringen van klokkenluider toe aan rechtszaak tegen Twitter image

Elon Musk voegt verklaringen van klokkenluider Peiter Zatko toe aan eerder ingediende rechtbankdocumenten als onderdeel van zijn juridische strijd tegen Twitter. Advocaten van Musk stellen dat de onthullingen 'onmiskenbaar maken' dat Musk het recht heeft om zich terug te trekken uit de overname.

Musk bracht in het voorjaar een overnamebod van 44 miljard dollar op Twitter, waarmee het platform akkoord ging. De miljardair trok zich in juli echter terug uit de overname. Twitter zou geen eerlijke cijfers delen over het aantal nepaccounts op het platform. Twitter stapte naar de rechter om doorgang van de overname af te dwingen.

Klokkenluider: 'Security schiet tekort'

Peiter Zatko is een klokkenluider die deze week in het Amerikaanse Senaat een verklaring aflegde over de tekortkomingen op het gebied van beveiliging bij Twitter. Zatko stelt onder meer dat gevoelige data toegankelijk is voor te veel mensen, en dat Twitter geen toezicht houdt op wie deze data inziet.

Musk heeft verklaringen van Zatko nu toegevoegd aan rechtbankdocumenten die eerder zijn ingediend in de rechtszaak. Zijn advocaten stellen nu dat de onthullingen van Zatko duidelijk maken dat Musk het recht heeft zich terug te trekken uit de overname.

Eerder deze week stemden aandeelhouders van Twitter overigens nog in met de overname van Musk. Musk bood 54,20 dollar per aandeel, terwijl de huidige koers van Twitter rond de 42 euro per aandeel ligt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!