Linux Foundation krijgt Europese tak

18-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Linux Foundation krijgt Europese tak

De Linux Foundation krijgt een Europese tak. Vanuit een hoofdkantoor in Brussel gaat Linux Foundation Europe de samenwerking rond en innovatie op het vlak van opensource in verschillende Europese landen bevorderen. Dit in zowel de publieke als private sector.

De Linux Foundation is een stichting die de omarming van opensource-software stimuleert en wil vergroten. De missie van Linux Foundation Europe is het versnellen van de groei van open samenwerkingsinitiatieven gericht op de uitdagingen en kansen van alle Europese kiesdistricten, variërend van individuen tot de publieke en private sector. Ook wil het Europese projecten en bedrijven ondersteunen en wereldwijde samenwerkingen stimuleren.

Open samenwerking

“De Linux Foundation heeft de afgelopen twee decennia fenomenaal werk geleverd door de particuliere sector en individuele bijdragers op wereldwijde schaal samen te brengen. Als geboren en getogen Italiaan die is opgegroeid in de bloeiende Europese open source-gemeenschap van de vroege jaren 2000, ben ik verheugd om onze aandacht te richten op langdurige uitdagingen en kansen die we in Europa kunnen helpen ontsluiten door open samenwerking”, zegt Gabriele Columbro, algemeen directeur van de Linux Foundation Europe.

Platinum-lid van Linux Foundation Europe is Ericsson, terwijl Accenture Gold-lid is. Zilver-leden zijn Alliander, Avast, Bosch, BTP, esatus, NXP Semiconductors, RTE, SAP, SUSE en TomTom. Daarnaast zijn ook de Bank of England, OpenForum Europe, OpenUK en het RISE Research Institute of Sweden betrokken.

Terug naar nieuws overzicht
Software