Apple-reseller Amac boekt meer omzet en winst

17-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple-reseller Amac boekt meer omzet en winst

De omzet van Apple-reseller Amac groeide afgelopen gebroken boekjaar naar 222 miljoen euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De operationele winst (EBITDA) groeide met 15 procent naar 7 miljoen euro. Moedermaatschappij Think Different zag tussen april 2021 en maart 2022 de winst na belastingen stijgen tot 2,6 miljoen euro.

Dit is het tweede jaar dat Amac de enige Apple-verkoper in Nederland is die voldoet aan alle eisen om zich Apple Premium Reseller te mogen noemen. Om dit label te mogen voeren stelt Apple strikte voorwaarden aan klantgerichtheid, kennis van het Apple-ecosysteem en professionaliteit.

De impact van corona op het afgelopen boekjaar was door de winkelsluiting in de eerste helft van april 2021 aanzienlijk, maar niet te vergelijken met een jaar eerder. Door de kleinere impact van corona nam de omzet van de consumentenwebshop met 15 miljoen euro af, terwijl de omzet van de fysieke winkels met 27 miljoen euro steeg. Tijdens de coronajaren waren de fysieke winkels en de consumentenwebshop als communicerende vaten. “Hieruit blijkt dat omnichannel goed werkt voor onze klanten”, zegt Amac-oprichter en CEO Ed Bindels. “Als ze niet naar de winkel kunnen bestellen ze online en vice versa.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware